Autodieven na wilde achtervolging door Aa-landen in de kraag gevat

Foto van auteur

De zwaarbeschadigde gestolen Peugeot 307.
Foto: Politie Basisteam Zwolle

Een Zwollenaar (29) en zijn 34-jarige plaatsgenoot zijn zondag aangehouden in de Aa-landen. Het duo reed in een gestolen auto en sloeg op de vlucht voor de politie. Tijdens een wilde achtervolging door de wijk botsten de autodieven op een andere auto. De bestuurder van de aangereden auto raakte lichtgewond.

Afgelopen nacht braken de Zwollenaren in bij een woning in Zwartsluis. Daarbij werd ook een Peugeot 307 buitgemaakt. Vanochtend zag een motoragent de gestolen auto rijden en gaf een stopteken. De 29-jarige Zwollenaar had er maling aan en ging ervandoor. Met de politie op de hielen nam de Zwollenaar veel risico om niet gepakt te worden.

Op de rotonde van de Rijnlaan en Merwedelaan verleende hij geen voorrang aan een andere automobilist. Een botsing was het gevolg. De autodieven reden door, maar moesten al snel hun vlucht staken. De Peugeot was te zwaar beschadigd om verder te kunnen rijden. De dief ging lopend verder en werd in zijn kraag gevat. Korte tijd later werd zijn bijrijder, de 34-jarige man uit Zwolle, opgepakt.

De 29-jarige Zwollenaar bleek niet in bezit te zijn van een rijbewijs en weigerde mee te werken aan een drugstest. In de Peugeot werden meerdere van diefstal afkomstige spullen aangetroffen. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Foto 1
De zwaarbeschadigde gestolen Peugeot 307. - Foto: Politie Basisteam Zwolle
De zwaarbeschadigde gestolen Peugeot 307.
Foto: Politie Basisteam Zwolle