Het weer: Buienzones en wind

Parkpaviljoen de Wezenlanden
Foto: Ank Pot

Donderdag zijn de buien er vroeg bij boven Zwolle. Dat hebben we te danken aan een lagedrukgebied dat boven de Waddeneilanden langs naar Denemarken koerst. Eromheen circuleren zones met verhoogde buienactiviteit, waarvan enkele over Zwolle trekken.

De meest forse buien komen waarschijnlijk in de ochtend over de stad. De zon breekt soms door de wilde wolkenluchten heen. Later in de middag is het meeste voorbij en verschijnen meer gaten tussen de wolken. Er is kans op een avondzonnetje. De wind trekt gedurende de dag aan van kracht 3 uit het zuidwesten naar ’s middags kracht 4 uit het noordwesten. In de middag kun je ook de sterkste windvlagen verwachten.

Het kwik varieert van 16 graden in de ochtend tot ongeveer 20 graden ’s middags. Koeler dan woensdag, toen in de stad 23 graden werd gemeten dankzij wat lauwe wind uit het zuiden.

Vrijdag komt de wind uit het noordwestenwind en is minder sterk: matig, kracht 3. Buien kunnen vanuit die richting nog opduiken, maar het ziet er allemaal een stuk minder actief uit dan in de afgelopen dagen. Vrijdagmiddag loop je de meeste kans om even nat te worden. Het kwik blijft onder de 20 graden steken, duidelijk te koel voor de tijd van het jaar.

Het weekend ziet er teleurstellend nat uit op de weerkaarten. Zaterdag heeft Zwolle nog kans op een droge ochtend. In de middag duwt een nieuwe oceaandepressie regen onze richting op. De depressie trekt onder Engeland door naar België. Zondag krijgen we nog meer regen over ons heen en veel wind.

Is er zicht op weersverbetering? Ja, de weercomputers zien kans op droog en rustig weer voor onze omgeving vanaf volgende week woensdag. En vanaf donderdag ook opwarming. We houden scherp in de gaten of deze opleving van de zomer standhoudt in de berekeningen.

Foto 1
Parkpaviljoen de Wezenlanden - Foto: Ank Pot
Parkpaviljoen de Wezenlanden
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)