Het weer: Buiigheid neemt af, wel een koele bries

Katerveer
Foto: Hans Smit

Maandag druipt het slechtweergebied af dat in het weekend een forse slok regenwater bracht. ’s Ochtends ontvangt Zwolle eerst nog een toegift in de vorm van een of meer buien. In de middag worden de wolken dunner en de kans op nattigheid kleiner.

De zon probeert ’s middags tussen de wolken door te komen, wat steeds beter lukt. ’s Avonds is er goede kans op een blauwe lucht boven de stad. De straffe wind valt maandag op, hij komt uit het noordwesten met windkracht 4. In de avond bindt de wind in. Met deze koele noordwestelijke aanvoer haalt het kwik de 20 graden waarschijnlijk niet. De dag begint met ongeveer 14 graden op de thermometer.

Opleving van het vakantieweer, met meer zon en later ook een hogere temperatuur, staat deze week nog steeds op het programma voor Zwolle. Op weg ernaartoe moet dinsdag nog een hobbel worden genomen. Van vroeg tot laat is een los buitje mogelijk, in de avond lijkt de kans daarop het grootst. Maar de zon verschijnt zeker tussen de wolken.

Woensdag en donderdag houdt Zwolle het waarschijnlijk helemaal droog dankzij opbouw van hoge luchtdruk. De zon pakt de hoofdrol tussen veel stapelwolken en de wind houdt zijn gemak. De temperatuur is 20 graden of iets warmer.

Vrijdag verandert dat: aanvoer van lucht uit het warme zuiden. Onder de augustuszon wordt een zomerse temperatuur van 25 graden gescoord in Zwolle. Maar komend weekend houden we die warmte vermoedelijk niet vast. Hoe dat uitpakt bekijken we in de volgende weerberichten op 1Zwolle.

Foto 1
Katerveer - Foto: Hans Smit
Katerveer
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)