Het weer: Meer zon en minder wind

Steenweteringpad
Foto: Hans Smit

Woensdagochtend begint mogelijk met mist in Zwolle en omgeving. Deze is rond 9 uur opgelost. De zon schijnt en er drijven stapelwolken over. De kans dat daar nog een buitje tussen zit is verwaarloosbaar klein. De zomer herstelt zich een beetje.

In plaats van lagedrukgebieden die de afgelopen weken aan de lopende band regen aanvoerden, gaat een hogedrukgebied ons weer bepalen. Het is tijdelijk maar profiteer ervan. Zwolle haalt een droge woensdag binnen met zonneschijn en rustiger weer dan op dinsdag.

’s Morgens vroeg is er nauwelijks wind, in de middag is hij zwak tot matig, kracht 2 à 3, uit het westen tot noordwesten. De temperatuur klimt van ongeveer 13 graden ’s morgens naar een mooie 22 graden ’s middags. In de avond verdwijnen de meeste stapelwolken en gaat de wind liggen.

In de nacht naar donderdag is er weinig tot geen bewolking. Het kwik daalt flink, het is donderdagochtend vroeg misschien wel onder de 10 graden. ’s Middags gaat de temperatuur omhoog bij veel zonneschijn en een zwakke wind. Ergens op een beschutte plek in de zon wordt het al 25 graden.

Vrijdag lukt dat zeker met hulp van lucht vanuit het warme zuiden. Er verschijnen vooral in de middag en avond wolkenvelden. Voor die tijd maakt de zon er een zomerse dag van met een bijbehorende temperatuur ruim boven de 25 graden.

Zaterdag neemt een lagedrukgebied bij Ierland de regie over. Misschien levert dat bij ons buien op. Maar de zon is erbij, wat ook voor de zondag geldt. De temperatuur lijkt in het weekend niet af te glijden: 23 tot 25 aangename graden in Zwolle staat op de weerkaarten.

Foto 1
Steenweteringpad - Foto: Hans Smit
Steenweteringpad
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)