Het weer: Zon, stapelwolken en westenwind

Foto van auteur

Zwarteweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdagochtend kan het weer voor de echt vroege dauwtrappers tegenvallen. Er hangt wat restbewolking van een front dat in de nacht is overgetrokken. Er kan nog een enkel druppeltje uit vallen ook.

Het heeft weinig te betekenen en het weer knapt zienderogen op. De zon wint ‘s morgens snel terrein. Het is goed fietsweer, want het blijft tot ver in de avond droog. Stapelwolken ontstaan aan de blauwe lucht, in de middag worden het er vrij veel. Die kunnen de zon soms dwarszitten. De wind is een factor op deze Hemelvaartsdag. Hij komt uit het westen met kracht 3 tot 4. Dat is een matige wind, die je in open gebied beter in de rug kunt hebben. De temperatuur is prima voor buitenactiviteiten. Ongeveer 13 graden is het minimum ’s morgens vroeg, ’s middags is het 20 graden.

In de avond wordt de bewolking dikker. Een koufront trekt later in de avond en in de nacht naar vrijdag vanuit het noorden over. Er valt ‘s nachts regen uit en aan de achterkant stroomt koelere lucht naar Zwolle.

Vrijdag is dat merkbaar. Een stevige en frisse noordwestenwind laat het kwik niet hoger komen dan 17 graden. Dat is beneden het gemiddelde waar we recht op hebben. Er is wel veel zon. Ze schijnt om de talrijke stapelwolken heen. Het blijft droog.

Zaterdag schampt onder een matige noordwestenwind een front langs Zwolle. Er is vrij veel bewolking en er is kans op een bui. De temperatuur blijft steken bij 17 graden.

Zondag is er meer zon. Het is droog en de wind houdt zich rustiger. Desondanks doet de temperatuur nóg een stapje terug. Slechts 16 graden staat nu op de weerkaarten voor zondag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)