Het weer: Zon, ook wolken en een aangename temperatuur

Twistvlietbrug Holtenbroek
Foto: Hans Smit

Donderdag is er niks mis met het weer in Zwolle. Er is bewolking, vooral rond het middaguur, maar de zon is in beeld. De wind houdt zich op de vlakte, want zo gaat dat wanneer je zoals nu midden onder een hogedrukgebied zit.

De temperatuur is met 23 graden dik in orde, niet te warm en niet te koud. De dag start wel behoorlijk fris, met misschien zelfs een kwikstand onder de 10 graden. In de koelte van de vroege ochtend is er kans op een paar mistbanken.

Het hogedrukgebied houden we niet vast, maar het weer behoudt een zomerse inslag. Vrijdag wordt het warmer, een middagtemperatuur ergens tussen de 25 en 30 graden. Dit met dank aan lucht uit het zuiden. De zonneschijn doet er vooral ’s morgens een schepje zomergevoel bovenop. ’s Middags lijkt vrij veel sluierbewolking binnen te schuiven. Maar we verwachten een compleet droog etmaal.

Zaterdag levert de temperatuur wat in, we gaan terug naar een maximum in de buurt van 22 graden. Buien dienen zich ergens in de middag aan vanuit het zuidwesten. Mogelijk zit er een fors exemplaar tussen. In de volgende weerberichten bekijken we dat opnieuw.

Zondag is de buiigheid voorbij. Met een zuidwestenwind worden vermoedelijk vrij veel wolkenvelden naar Zwolle getransporteerd. De temperatuur blijft op een zeer acceptabel niveau rond 23 graden. Met een tikje meer wind uit het zuidwesten.

Foto 1
Twistvlietbrug Holtenbroek - Foto: Hans Smit
Twistvlietbrug Holtenbroek
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)