Waterschap waarschuwt zwemmers en watersporters voor sterke stroming

Foto van auteur

Archieffoto van zwemmers in de Milligerplas, een officeel aangewezen zwemwater.
Foto: Peter Denekamp

Zwemmers, kanoërs en andere watersporters moeten in Zwolle en omgeving rekening houden met een sterke stroming. Waterschap Drents Overijsselse Delta komt met deze waarschuwing aan watersporters. WDODelta raadt af om te zwemmen in rivieren, kanalen en weteringen.

Na de overvloedige neerslag in de afgelopen weken wordt nog veel water afgevoerd via al deze waterwegen. Dat leidt plaatselijk tot een sterke stroming. Wie bij warm zomerweer gaat kanoën, varen of suppen moet hier rekening mee houden. Goed opletten is het advies van het waterschap.

Niet altijd is aan het water te zien of het snel stroomt en waar een sterke onderstroming staat. Kinderen, maar ook honden, kunnen beter niet uit de boot of kano in het water springen. Vooral in de buurt van stuwen kan er een sterke en gevaarlijke stroming staan.

In de Overijsselse Vecht is de stroming nog krachtig, meldt WDODelta. Zwemmen wordt hier afgeraden. Onder water kan ook van alles liggen of drijven en de waterkwaliteit is onbekend. Het waterschap adviseert om bij mooi zomerweer niet in rivieren te zwemmen maar naar officieel aangewezen zwemwater te gaan.

In de zwemwater app en op www.zwemwater.nl zijn de officiële zwemwateren te vinden waar ook de waterkwaliteit wordt gecontroleerd.

Foto 1
Archieffoto van zwemmers in de Milligerplas, een officeel aangewezen zwemwater. - Foto: Peter Denekamp
Archieffoto van zwemmers in de Milligerplas, een officeel aangewezen zwemwater.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)