Straatrovers slaan hun slag in Assendorp en Stadshagen, politie zoekt getuigen

Foto van auteur

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er in Zwolle twee straatroven gepleegd. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Ook worden er twee specifieke getuigen gezocht.

Omstreeks 2.45 uur vond de eerste overval plaats in de Assendorperstraat. Daar werd een 19-jarige Zwollenaar van zijn fiets getrokken en beroofd van zijn spullen, waaronder een jas. Ook zou de jongeman geslagen zijn, meldt Simone van Dijk, woordvoerder van de politie Oost-Nederland.

Bijna een uur later, rond 3.40 uur, werd een 24-jarige fietser op de Twistvlietbrug beroofd. Het uit Zwolle afkomstige slachtoffer kreeg meerdere klappen en schoppen van de overvallers. Ook bij deze overval zijn meerdere goederen buitgemaakt, aldus Van Dijk. De politie zoekt getuigen van beide straatroven. Ook verzoeken ze mensen die beschikken over camerabeelden om contact op te nemen.

De Zwolse agenten willen daarnaast in contact komen met een meisje dat op het tijdstip van de overval door de Assendorperstraat fietste. Zij is een mogelijke getuige. Dat geldt ook voor een man die over de Twistvlietbrug liep ten tijde van de beroving. Hij is klein van stuk, heeft een donkere huidskleur en lang zwart haar.

Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844. Anoniem tippen kan door te bellen met 0800-7000 of online via de website van Meld Misdaad Anoniem.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)