Het weer: Droog met meer wolken en wind

Vreugderijkerweg
Foto: Ank Pot

Donderdag ziet Zwolle meer bewolking dan op woensdag. De wolken horen bij een buienstoring die het gemunt heeft op Duitsland. In de vroege ochtend zou een driest buitje de grens over kunnen springen. Waarschijnlijk houdt Zwolle het droog, ook de rest van de dag.

De wind is een tandje energieker dan woensdag: een volle kracht 3, uit het noordoosten. In de avond afnemende wind. Wind en wolken drukken de temperatuur een beetje. Het kwik blijft iets onder de 25 graden. Komt de zon toch lekker uit de verf boven de stad, dan halen we die zomerwarmte van 25 graden echt wel binnen.

Vrijdag warmt Zwolle sowieso flink op door aanvoer van lucht uit het zuidoosten. Midden in de stad gaat het naar 28 graden. De weerkaarten laten vrij veel wolken zien, regen valt er niet uit. De wind is zwak. De vrijdagavond verloopt warm en droog.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het wachten op een actief buiencomplex uit het zuidwesten. De meeste regen valt zaterdag in de Noordzee. Zwolle komt in de ochtend aan de zijkant van het buiencomplex terecht volgens de huidige berekeningen. Maar een onweersbui boven de stad lijkt wel degelijk mogelijk. Zaterdagmiddag is het meeste voorbij en klimt het kwik naar ongeveer 26 graden.

Zondag doet zijn naam eer aan want er wordt inderdaad veel zon verwacht. Subliem droog vakantieweer met niet te veel wind en een maximumtemperatuur van 25 graden of hoger.

Foto 1
Vreugderijkerweg - Foto: Ank Pot
Vreugderijkerweg
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)