Het weer: Zon, wind en wolken

Foto van auteur

Parkzicht
Foto: Ank Pot

Woensdag ziet Zwolle een wisselend wolkenbeeld. De zon is erbij en de blauwe lucht verschijnt geregeld. Het blijft droog.

De wind is de hele dag nadrukkelijk van de partij, een vlagerige windkracht 3 tot 4 uit het zuiden tot zuidwesten. Woensdag begint met ongeveer 17 graden op de thermometer. In de middag wordt het zo’n 21 graden. Uit de wind en in de zon voelt het warmer aan. Dan is er weinig op het weer af te dingen. In de avond en nacht zwakt de wind wat af maar gaat niet geheel liggen.

Donderdag krijgt Zwolle een actief front uit het westen over zich heen. ’s Ochtends begint het uit dikke bewolking te regenen en dat gaat door te ver in de avond. Een kleddernatte dag met ’s middags waarschijnlijk de meeste neerslag. De wind uit het zuiden is over het algemeen matig, kracht 3. De temperatuur in de regen blijft iets onder de 20 graden.

Vrijdag worden aan de kust buien verwacht, die vooral in de middag het land op trekken. Mogelijk koerst eentje op Zwolle af. Verder schijnt de zon flink op de stad. Ook in het weekend doet de zon het goed boven Zwolle. Zaterdag heeft misschien nog een bui in petto maar zondag blijft het droog.

Volgende week zorgt een hogedrukgebied voor droog, vaak zonnig en warmer weer: een temperatuur van ongeveer 23 graden. Nazomer in Zwolle.

Foto 1
Parkzicht - Foto: Ank Pot
Parkzicht
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)