Het weekendweer: Broeierige zaterdagochtend, daarna mooi vakantieweer

Nilantsweg
Foto: Hans Smit

Zaterdagochtend vroeg heeft Zwolle al minstens 20 °Celsius op de buitenthermometers staan. Het is broeierig warm. Over de Noordzee trekt een storing met regen naar het noordoosten. Hij schampt langs onze omgeving met vochtige lucht en een portie bewolking.

De meeste buiigheid passeert ten westen van Zwolle. In de loop van de ochtend en begin van de middag kan het druppelen uit de bewolking, veel regen wordt niet verwacht. Zaterdagmiddag vanaf ongeveer 14.00 uur neemt de kans op een buitje rap af. Daarna breekt de zon overtuigend door. De wind is ’s middags matig, kracht 3, uit het westen. Op de thermometer heeft Zwolle dan ongeveer 25 zomerse graden staan. De broeierigheid is verdwenen.

Zaterdagavond schijnt de zon, rond 20.00 uur is het nog ruim 22 graden in de stad. De nacht is helder met een temperatuur die afdaalt naar ongeveer 16 graden zondagochtend vroeg.

Een hogedrukgebied bouwt zich op boven onze hoofden. Zondag schijnt de zon breeduit op de stad, de stapelwolken die tegen het middaguur verschijnen doen daar weinig aan af. Het is de hele dag droog. Het kwik loopt op naar ongeveer 25 graden. Bij een matig briesje uit westelijke richtingen, kracht 3, heeft Zwolle vakantieweer te pakken waar niks op af te dingen valt.

Zondagavond en in de nacht naar maandag is er weinig tot geen bewolking. De wind valt weg en het koelt af naar een graad of 14. Er kunnen mistbanken ontstaan.

Zomers blijft het weer in de eerste helft van de nieuwe week. Volop zon, een temperatuur van minstens 25 graden en geen regen. De wind houdt zijn gemak onder het hogedrukgebied. Dit verliest de greep op het weer in de tweede helft van de week. Er is dan kans op buien en koeler weer in Zwolle.

Foto 1
Nilantsweg - Foto: Hans Smit
Nilantsweg
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)