Het weer: Eersteklas zomerweer

Spoolderbergweg
Foto: Ank Pot

Maandagochtend vroeg hangt er mogelijk mist in Zwolle en omgeving. Wie richting de noordelijke provincies vertrekt heeft een nog grotere kans om met slecht zicht te maken te krijgen. Eventuele mist lost in de loop van de morgen op onder invloed van de zon.

De zon speelt maandag en de komende dagen de hoofdrol aan de blauwe lucht. Tegen de middag duiken witte stapelwolkjes op boven de stad. Regen is nog niet aan de orde. Eersteklas zomerweer met nachtminima rond 14 graden en ’s middags warm weer. Maandagmiddag verwachten we in de stad niet minder 27 graden op de thermometer.

De wind is maandagmorgen vroeg afwezig. Daarna wordt hij zwak uit uiteenlopende richtingen en is geen storende factor.

Dit droge weer met veel zon houdt Zwolle vast tot met woensdag. In de nachten valt de wind weg en moet vooral in het buitengebied rekening worden gehouden met mistbanken.

Na donderdag stroomt aanmerkelijk koelere lucht binnen. De verkoeling van Zwolle gaat gepaard met buien op donderdag of vrijdag die mogelijk stevig uitpakken. Komend weekend is het waarschijnlijk wisselvallig en 20 graden is ongeveer de maximumtemperatuur.

Terugkeer van zomerwarmte is op de weerkaarten voor volgende week nog niet te bespeuren.

Foto 1
Spoolderbergweg - Foto: Ank Pot
Spoolderbergweg
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)