Het weer: Frisse start, warm in de middag

Foto van auteur

Vijverbergweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag leek aanvankelijk een dag met regenkansen te worden. De verwachting is nu dat het droog blijft in Zwolle, met veel zon. Mogelijk zijn er ‘s morgens vroeg wolkenvelden, maar die maken ruimte voor zonneschijn.

Losse stapelwolken en op grote hoogte sluierwolken blijven over. De zon heeft daar weinig last van, zodat Zwolle de zoveelste zomerse dag tegemoet gaat. De temperatuur stijgt van ongeveer 14 graden ‘s morgens vroeg – gunstig om je huis te luchten – naar ongeveer 26 graden in de middag. De wind is zwak en veranderlijk, maar de hoofdrichting is oostelijk. Kijken we naar de temperatuurverwachting voor komende week, dan zien we een stijging naar warmte van 30 graden of meer. Vanaf woensdag is het met 30+ tropisch in Zwolle.

Dinsdag wordt in de stad de 30 graden waarschijnlijk al bereikt. Er is behalve veel zon ook bewolking, waaruit in de middag heel misschien een paar druppeltjes vallen. De wind komt eerst uit zuidelijke richtingen, later uit het oosten onder invloed van een hogedrukgebied boven het zuiden van Scandinavië. Zwolle kan uitzien naar een week met warm zomerweer en slechts een kleine kans op neerslag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)