Het weer: Kans op stevige buien

Dijk Langenholte
Foto: Ank Pot

Woensdag is de vraag niet of er buien over Zwolle trekken, de vraag is wanneer. Mogelijk in de ochtend al. Vanaf het middaguur is de kans groot dat het nat wordt in de stad. ’s Middags en ’s avonds is een of meer forse buien te verwachten, met flinke regenval en kans op onweer.

De zon krijgt woensdag weinig ruimte. ’s Morgens vroeg is het ongeveer 12 graden en ’s middags is het met slechts 18 graden wel gedaan. Tijdens een bui daalt het kwik nog een paar graden. Een tegenvallende, beetje herfstachtige dag. De wind blijft binnen de perken: zwak tot matig, eerst uit zuidelijke richtingen, later uit het westen. Tijdens een bui is er kans op windvlagen.

In de avond en nacht zijn er opklaringen, een nagekomen bui kan nog steeds voor natte straten zorgen. Donderdag overdag geldt dat ook maar onzeker is nog hoe sterk de buiigheid dan uitpakt. Met of zonder stevige buien, de zon verschijnt boven de stad. Er staat een matige bries, kracht 3 à 4, uit het westen.

Vrijdag is de luchtdruk aan het stijgen, een weersverandering is in de maak. De wind verlaat de westhoek. In het weekend ligt Zwolle onder een noordelijke tot noordoostelijke aanvoer waarin geen buien meer zitten. Of de zon veel speelruimte krijgt is een tweede, want misschien drijven Noordzeewolken binnen. De middagtemperatuur boekt wel winst: tot ongeveer 22 graden.

Foto 1
Dijk Langenholte - Foto: Ank Pot
Dijk Langenholte
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)