Panorama Hanze verwelkomt tienduizendste bezoeker

Van links af Nicolette Mennega, Jannita Visscher en Linda Passies.
Foto: Peter Denekamp

Linda Passies uit Balkbrug was vrijdag de 10.000e bezoeker van Panorama Hanze. Twee maanden geleden opende Panorama Hanze in en op Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Linda werd samen met Jannita Visscher feestelijk onthaald.

Iets na drieën wandelden de twee dames de Grote Kerk binnen. Tot hun verbazing werden ze plotseling onthaald door Nicolette Mennega, de coördinator van Panorama Hanze. Linda kreeg een bos bloemen, een cadeaupakket met boeken en twee vrijkaarten voor de ontdekkingsreis door de Zwolse historie.

“Het is geweldig dat we sinds de opening twee maanden geleden al tienduizend bezoekers hebben gehad,” zegt Mennega. In de eerste maand zat het weer niet mee. Zo moest het platform op het dak van de kerk twee maal gesloten worden, de eerste keer vanwege zomerstorm Poly en vervolgens vanwege zware regenbuien.

Panorama Hanze is een reis door de tijd in verschillende ruimtes van de Grote Kerk waarbij er ook via een trap buiten langs de kerk naar het dak geklommen kan worden. Vanaf een enorm terras kan men genieten van het uitzicht over Zwolle en komt er oog in oog te staan met aartsengel Michaël, al eeuwenlang de beschermengel van de stad.

Foto's 2
Van links af Nicolette Mennega, Jannita Visscher en Linda Passies. - Foto: Peter Denekamp
Van links af Nicolette Mennega, Jannita Visscher en Linda Passies.
Foto: Peter Denekamp
Linda Passies uit Balkbrug (rechts) is de 10.000e bezoeker van Panorama Hanze. - Foto: Peter Denekamp
Linda Passies uit Balkbrug (rechts) is de 10.000e bezoeker van Panorama Hanze.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)