Man overleden na ongeval aan Rembrandtlaan

Foto van auteur

Zondagmorgen even na 01.00 uur is bij een ongeval op de Rembrandtlaan in Zwolle een 24-jarige man uit die stad omgekomen. De man zat als passagier in een auto die vanuit het centrum richting de Zwartewaterallee reed. Even voor het viaduct van de A28 raakte de bestuurder, mogelijk door een te hoge snelheid, in een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een in de berm staande boom en lantaarnpaal terecht.

 

De 24-jarige man werd uit de auto geslingerd en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Een tweede passagier, een 35-jarige Zwollenaar, kon zelf wel uit de auto komen, maar moest met ernstig inwendig letsel overgebracht worden naar het ziekenhuis. Zijn toestand is nog kritiek. De bestuurder, een 21-jarige Zwollenaar, raakte bekneld en moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Dit duurde ruim een uur. Deze man werd met ernstig (been)letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 14-jarige jongen die over de Rembrandtlaan fietste ten tijde van het
ongeval werd geraakt door brokstukken van de auto. De jongen kwam
daardoor ten val. Hij moest door ambulancepersoneel behandeld worden aan wat kleinere verwondingen.

 

 

 

31 gedachten over “Man overleden na ongeval aan Rembrandtlaan”

 1. Misschien terug van een schoolfeest of van een vriendje. Maar dat doet toch niet terzake? Voor hetzelfde geld was die knul ook meegenomen in de snelheid van die auto. Wat een verdriet en ellende toch weer. Sterkte voor de nabestaanden.

 2. Dat doet inderdaad niet terzake, maar mijn gedachten gingen er over. Ik kon mij als ouder niet voorstellen dat je zo’n jong kind zo laat alleen over straat laat gaan, maar ik moet constateren dat er niet staat dat hij alleen was.

  Onlangs al 3 jonge mensen uit Heerde, nu dit weer. Hier word je niet vrolijk van… ๐Ÿ™

 3. … : john
  wat doet een 14 jarige om 1 uur s’nachts nog op straat ?

  Reactie geplaatst op 14 januari 2007 om 11:54

  Ja, dat viel mij gelijk op. Al heeft hij een verjaardig gehad, dat haal je hem als ouders toch op?

 4. Daar wordt inderdaad vaak ontzettend hard gereden, zelfs overdag. Vanaf de versmalling bij de bushalte tot aan de kruising met de zwartewaterallee gaat heel vaak het gas er goed op.
  Als je jong bent denk je vaak dat je ontzettend goed kunt rijden, niet dus. Triest allemaal dit weer.

 5. Hoorde vanavond dat ze ver(echt ver) boven de 100 km per uur op de klok hadden staan,verklaard ook wel waarom er niks over is van de auto.Onderdelen lagen voor de flat aan de andere kant van het viaduct.Ze kwamen trouwens uit holtenbroek 1.

 6. Ja, dat viel mij gelijk op. Al heeft hij een verjaardig gehad, dat haal je hem als ouders toch op?

  Mijn gedachte was precies hetzelfde, maar er staat niet dat hij alleen was. (Ik had ook te snel conclusies getrokken) Wie weet fietste zijn vader wel naast hem, maar werd die net niet geraakt.

 7. na bestaande gecondeleerd zie hier veel gezeur staan wy willen u sterkte toe wense in deze moeilijke tijd en de snelheid doet er niet meer toe en wensen de gewonden veel sterkte en dat ze maar gezond weer uit deze stryd mogen komen ook hun ouders veel sterkte mensen oordeel niet zo snel als u de ware toedracht niet weet :-

 8. Ik weet de ware toedracht niet maar snelheid deed er wel toe met de maximaal toegestane snelheid was de klap niet zo groot geweest.
  Maarja het is weer een te dure les geweest.

 9. Het is nog onzeker wanneer er meer duidelijkheid komt over hoe het dodelijke ongeval op de Rembrandtlaan zaterdag kon gebeuren.

  Op de plek van het dodelijke ongeluk liggen inmiddels bloemen. Bewoners van de Rembrandtlaan en directe omgeving klagen al geruime tijd over te hard rijden, ondanks de aanpassing van de weg en invoering van 30 km-zone.

  De politie houdt het vooralsnog bij het vermoeden dat er te hard is gereden.

  Het ongeval had plaats enkele meters buiten de 30-kilometerzone op de Rembrandtlaan; de auto kwam uit die zone gereden.

  Bewoners van de Rembrandtlaan klagen geregeld over hoge snelheden waarmee vooral autoverkeer richting Holtenbroek over de weg raast. Dit ondanks invoering van de 30-km-zone en verandering van het wegpatroon.

  Bij een wijkplatform hebben bewoners de politie vorig jaar al eens gevraagd om te gaan controleren. Zo laat Rembrandtlaanbewoner Ron Maat weten dat het dodelijk ongeluk hem niet verbaast: รข??หฝIn zijn algemeenheid wordt er veel te hard gereden. Soms hoor je wat langs stuiven, dan denk je: daar gaat er weer een. Dat gebeurt regelmatig. Dus meer controleren lijkt me een goede zaak.รข????

  De laan is eind 2005 nog maar omgebouwd tot een 30-kilometerweg. Vorig jaar hingen er tot medio mei snelheidsmeters langs de weg om het verkeer te wijzen op gereden snelheden.

  Een woordvoerder van de gemeente Zwolle kon gisteren geen commentaar geven op de vraag of er veel klachten zijn binnengekomen over hoge snelheden op de weg.

  Er liggen inmiddels bloemen op de plaats van het dodelijke ongeluk.
  =================
  Bron: http://www.destentor.nl/zwolle/article1013665.ece

 10. Hoorde dat geen van de overlevenden de verantwoording voor de dood van hun maatje op zich wilt nemen…
  Allemaal dus mondje dicht en onderling oplossen?

 11. De bestuurder, een 21-jarige Zwollenaar, raakte bekneld en moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Dit duurde ruim een uur. Deze man werd met ernstig (been)letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

  Lijkt mij duidelijk genoeg dat men weet wie de bestuurder was.

 12. Als je naar een van de bovenstaande foto’s kijkt kan je zien dat die jongen die bekneld zit wel erg ver van het stuur vandaan zit. Ver genoeg in iedergeval om iemand zonder verklaringen tegen hem (of van hemzelf)vrij te laten gaan blijkbaar.

 13. Geen idee. Ik kan weinig opmaken uit die foto’s. Maar ik neem toch aan dat de brandweer en de ambulancedienst weten wie ze bevrijd hebben? Al bij al is dit toch weer een trieste zaak. Weer een jong leven weg…

 14. ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ supperrr vaag allemaal
  Groetje luitjes vermaak je maar ga niet snachts op straat ronddolen :- :- :- :- :- ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

Reacties zijn gesloten.