Zwols hobbykookduo wint Herrie aan de horizon

Foto van auteur

Zwolle  – Het Zwolse duo Arlette Swartjes en Mirjam Egberts heeft dinsdagavond het tv-programma van Herman den Blijker, Herrie aan de horizon goes caribean, gewonnen. Het duo wint een cruise en een aantal kookworkshops van de beste koks ter wereld.

Herman den Blijker was de afgelopen weken terug met Herrie aan de horizon. Dit keer vertrok een schip naar het decor van het schitterende Caribisch gebied. Uit honderden kookhobbyisten selecteerde Den Blijker zeventien duo’s die aantraden om kans te maken mee te mogen aan boord van de MS Westerdam richting het Caribisch gebied. Alle creativiteit moest uit de kast worden getrokken om hun talenten te etaleren. Uiteindelijk gingen negen duo’s met elkaar de strijd aan. Het spontane Zwolse duo, dat alweer lang en breed in Zwolle is en dinsdag met familie en vrienden de finale tv-uitzending in café de Hetebrij keek, won de finale.

Vantevoren zag Arlette (32) vooral op tegen ‘het groepsgebeuren’ in de pittige kookwedstrijd die Herrie aan de horizon heet. "Ik dacht dat ik me enorm aan de andere kandidaten zou gaan ergeren", zegt de brunette, die samen met Mirjam (35) een hobbykookduo vormt.

"Maar het was juist heel fijn dat we er met z’n allen zaten. Iedereen was heel lief en leuk, vooral onze favorieten Antoine & Debbie, Champ & Jonas en de tweeling Virginie en Isabelle. En met Mirjam ging het ook fantastisch!"

Eigen ding
"We doen allebei ons eigen ding en dat kon. En we zijn ook helder naar elkaar. Daarom ging het heel lekker en was het erg gezellig. en we hebben ook veel steun aan elkaar gehad; dat maakte onze
vriendschap nog bijzonderder."

Band
Arlette had die steun ook hard nodig, want er waren genoeg dingen die absoluut niet meevielen. "Het was heel heftig wanneer er iemand weg moest. Je krijgt echt een band met de andere kandidaten; ze voelen op dat moment als familie. Als er dan
iemand weg moet, gun je dat die persoon ook niet."

De druk viel tegen
Aan de andere kant: je had het zelf ook kunnen zijn. De druk waaronder je moet presteren, viel me ook tegen. Je realiseert je ineens dat heel Nederland naar je kookkunsten gaat kijken… Daardoor maak je foutjes die je thuis niet zo snel zou maken. Maar verder was het absoluut fantastisch! We werden enorm gewaardeerd en echt verwend."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Zwols hobbykookduo wint Herrie aan de horizon”

 1. Enorm Gefeliciteerd buurvrouw šŸ˜‰
  was super jullie al die tijd te volgen
  waar gaan we nu naar uitkijken iedere dinsdagavond?

 2. Mirjam en Arlette ik heb jullie de afgelopen weken gevolgd en was er van overtuigd dat jullie zouden gaan winnen.Ik wist het.
  Heel erg gefeliciteerd!!!!!

 3. Gefeliciteerd !
  Xanders Bazaar FELICITEERT ARLETTE SWARTJES EN MIRJAM EGBERTS
  met de overwinning van Herrie aan de Horizon

  Wilt u van de kookkunsten van beide dames genieten? Dan bent u op vrijdag 24 juli a.s. van harte welkom op het terras van Xanders Bazaar. Arlette en Mirjam zullen die avond vanaf 19.00 uur samen met onze chef-kok Martijn Bokkers een barbecue met Mediterraanse en Caribische invloeden verzorgen. De menuprijs bedraagt ?? 32,50 (excl. dranken). reserveren @ xandersbazaar.nl

 4. @admin: ik hoop dat bovenstaand bericht snel wordt verwijderd, plaats maar een advertentie in de stentor als je reclame wilt

 5. Nou,ik weet niet zo veel hoor. Maar het is inderdaad wel eens eerder voorgekomen dat ik de goeie voorspelling deed. Met Mirjam en Arlette had ik meteen al sterk het gevoel dat ze zouden gaan winnen en toen wist ik nog niet eens dat ze uit Zwolle kwamen.

 6. @Joop

  Misschien moet Xanders Bazaar als goedmakertje voor deze ‘felicitatiespam’ maar een prijs voor een Hotspot beschikbaar stellen?
  Tafeltje voor twee o.i.d? ;);D

  Waar blijven trouwens die hotspots? :'(:)

Reacties zijn gesloten.