Zwolle Culinair 2009 verhuist naar Deltioncomplex

Foto van auteur

Zwolle – Het evenement Zwolle Culinair, dat dit jaar plaats vindt in het weekend van 23 t/m 25 oktober, verhuist van de Broerenkerk naar ‘de Boulevard’ van het nieuwe Deltion College. Het evenement, dat afgelopen jaar zijn eerste lustrum vierde, is in de kerk ‘uit zijn jasje gegroeid’.

 

Nu de kerk een andere, permanente bestemming krijgt, is de verhuizing onontkoombaar. Het merendeel van de deelnemende restaurants is positief over de verhuizing naar het Deltion College. Het geeft Zwolle Culinair de mogelijkheid om te vernieuwen en uit te breiden. Ook het Deltion College is blij een evenement als Zwolle Culinair te mogen huisvesten. De nieuwe gebouwen bieden het evenement de ruimte om te groeien. De deelnemende restaurants krijgen meer ruimte en ook is er ruimte voor restaurants die al jaren op de wachtlijst staan omdat de Broerenkerk onvoldoende plek bood. Naar verwachting zullen er dit jaar 20 tot 22 restaurants deelnemen aan Zwolle Culinair, tegen 17 in 2008. Daarnaast kunnen er op de nieuwe locatie horecagerelateerde workshops en demonstraties worden georganiseerd en biedt het Theater van het Deltion College mogelijkheden voor livemuziek.


De school ontvangt het evenement met groot enthousiasme en biedt ondersteuning met diverse eigen disciplines waaronder de Hotelschool en Evenementensupport. Net als andere jaren helpen studenten van verschillende opleidingen van het Deltion College om het evenement soepel te laten verlopen. Zwolle Culinair is al jaren een geliefd evenement waar duizenden bezoekers op af komen. Hoewel het Deltion College niet dezelfde sfeer en ambiance heeft als de Broerenkerk, biedt de nieuwe locatie ook voor de bezoekers voordelen. Er komt immers ook voor hen meer ruimte. De afgelopen jaren was het vaak dringen geblazen om bij een van de restaurants een plekje te bemachtigen. Mensen moesten tijdens topdrukte in de toch al volle gangpaden wachten tot er bij het gewenste restaurant een aantal plaatsen vrij kwam. Het feit dat er nieuwe én meer restaurants kunnen deelnemen, maakt het evenement voor bezoekers nog interessanter. Natuurlijk zullen de deelnemende restaurants zich culinair van hun beste kant laten zien en doen zij er ook dit jaar weer alles aan om een gezellige sfeer neer te zetten. De verhuizing naar het Deltion College is voor Zwolle Culinair een nieuwe kans om uit te groeien tot een nog mooier evenement.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Zwolle Culinair 2009 verhuist naar Deltioncomplex”

  1. dit evenement hoort in de binnenstad en niet in een school in een buitenwijk. ik voorspel nu al dat er veel minder bezoekers zullen komen. waarom niet een luxe partytent opzetten op het vernieuwde rodetorenplein ? is veel gezelliger en trekt veel meer mensen ( liefhebbers van lekker eten ).

  2. Rudy ik ben het met jou eens dat een dergelijk festein in de binnenstad plaats moet vinden,maar dit complex ligt toch echt op loopafstand.En Zwolle culinair zal nooit een preuvenement worden zoals in Maastricht.Dan zal er een lint aan tenten door de binnenstad getrokken moeten worden.Rodetorenplein,melkmarkt, grote markt en grote kerkplein,alles vol met daarom heen buiten terrassen,straatmuzikanten en zo zijn er nog meer dingen te verzinnen.Iets voor de ideeenmakelaar???

  3. Eens! Dit wordt geen publiekelijk culinair evenement, maar een uitgebreide ondernemersborrel. Dat zal de ‘happy few’ een worst zijn hoor!

Reacties zijn gesloten.