Berkum een maatje te groot voor Westenholte, Voorst en Frankhuis 

|   Laatste wijziging

Sportpark De Weide Steen, de thuisbasis van WVF aan de Stinsweg in Westenholte.
Foto: Hans Smit

Berkum heeft woensdag het oefenduel tegen tweedeklasser WVF met 1-4 gewonnen, waarbij de bezoekers zowel voor als na rust de lakens uitdeelden. Hoewel Berkum aantrad met nogal wat spelers die eerder niet in de basis stonden, kon de vierdedivisionist de wedstrijd relatief eenvoudig naar zich toe te trekken.

Na iets meer dan tien minuten sloeg Berkum voor het eerst toe toen er bij WVF balverlies werd geleden op het middenveld. Walter Dias Nzasi pikte op, zette prima door en loste een oogstrelend schot dat volstrekt onhoudbaar achter WVF-doelman Melvin Hartenhof verdween: 0-1.

Even later leek Dias Nzasi op weg naar zijn tweede doelpunt, maar na een goede actie strandde hij toch voor het doel van de thuisclub. Direct daarop was het echter alsnog raak voor Berkum. Na slecht verdedigen bij WVF werden enkele doelpogingen aanvankelijk nog verijdeld, maar uit de laatste rebound kon Dean Vreugdenhil alsnog de 0-2 binnen koppen.

Na rust waren de bezoekers opnieuw dominant, al had Berkum-keeper Jasper de Visser net iets meer te doen dan in het eerste bedrijf. WVF probeerde gevaar te stichten met verre halen op de snelle Luca Veldhoen en de boomlange Ian Dusink, maar slaagde er lange tijd niet in om de Berkum-defensie te ontregelen. In de 70e minuut nam Berkum zelfs verder afstand toen de WVF-verdediging er niet in slaagde op te ruimen. De bal kwam bij Vreugdenhil, die vervolgens zijn tweede doelpunt van de avond maakte tegen zijn ‘oude’ club: 0-3.

Een dik kwartier later liep Berkum nog verder uit. De gedreven invaller Lars Miedema zette zijn tegenstander opzij, liep de defensie van de thuisclub er uit en knalde de 0-4 binnen. Pas in de allerlaatste minuut van het duel wist WVF wat terug te doen. Na een WVF-corner torende Jamiro Oortwijn boven de verdediging van de bezoekers uit, waarbij hij de eretreffer binnen kon koppen: 1-4.

Door: Theo Kölker

Foto 1
Sportpark De Weide Steen, de thuisbasis van WVF aan de Stinsweg in Westenholte. - Foto: Hans Smit
Sportpark De Weide Steen, de thuisbasis van WVF aan de Stinsweg in Westenholte.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)