CDA stelt raadsvragen over Zwolse Zomerkermis op grasveldje in Park de Wezenlanden

Foto van auteur

De Zomerkermis in 2018 in de Zwolse binnenstad.
Foto: Peter Denekamp

De fractie van het CDA heeft raadsvragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De christendemocraten willen dat de balans op wordt gemaakt over de zomerkermis. Het evenement werd in het verleden jaarlijks gehouden in de Zwolse binnenstad en is tegenwoordig gereduceerd tot een kermis op een grasveldje in Park de Wezenlanden.

In coronatijd koos de gemeente voor de nieuwe locatie in het stadspark en dat is sindsdien zo gebleven. De fractieleden bezochten dit jaar de zomerkermis en spraken met diverse partijen. Ze willen daarom weten hoe het college hierop terugkijkt in vergelijking met eerdere edities in de binnenstad. Verder willen de raadsleden weten waarom de gemeente de tijdelijke coronalocatie heeft behouden als de plek voor de zomerkermis.

Het CDA is benieuwd naar de huidige bezoekersaantallen en wat die waren toen de kermis nog in het stadscentrum werd gehouden. Zwolse burgers begonnen dit jaar een petitie om de kermis weer terug naar de binnenstad te krijgen. Het CDA wil van het college weten wat er met de uitkomsten wordt gedaan.

Foto 1
De Zomerkermis in 2018 in de Zwolse binnenstad. - Foto: Peter Denekamp
De Zomerkermis in 2018 in de Zwolse binnenstad.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)