Het weer: Zonnig na een frisse start en weinig wind

Foto van auteur

Eemlaan
Foto: Ank Pot

Donderdagochtend begint Zwolle nogal frisjes. De temperatuur is weggezakt onder de 10 graden. Er staat weinig wind, zodat er gemakkelijk een paar mistbanken kunnen hangen. Ze lossen ’s morgens op in de zon, die de hele dag schijnt.

De lucht is blauw met onschuldige witte wolkensluiers op hoogte. Een hogedrukgebied boven onze omgeving staat garant voor rustig en droog weer. De wind uit het zuiden tot zuidoosten is zo zwak dat er in de stad weinig van te merken is. Het kwik stijgt net als woensdag iets boven de 20 graden uit ’s middags. In de nacht naar vrijdag is het helder en koelt het flink af.

Het weer blijft tot en met het weekend onder invloed van hogedrukgebieden. De zon pakt dagelijks de hoofdrol boven Zwolle. Met een zuidoostelijke aanvoer warmt het geleidelijk op. Vrijdag in de stad ’s middags ongeveer 24 graden, zaterdag en zondag is een zomerse 25+ waarschijnlijk haalbaar.

Komt er dan nooit een eind aan de zomer? Jawel, volgende week stapt Zwolle een herfstachtig weertype in, met geregeld neerslaggebieden vanaf de oceaan en zuidwestenwind. Vrij koel weer met middagtemperaturen lager dan 20 graden.

Foto 1
Eemlaan - Foto: Ank Pot
Eemlaan
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)