Het weer: Warmer met zon en sluierwolken

Foto van auteur

Schellerdijk
Foto: Hans Smit

Vrijdag wordt het een beetje warmer in Zwolle dan op donderdag. Toen werd ruim 22 graden gemeten in de stad, vrijdag stevenen we af op 24 graden. Met zo’n temperatuur en de hele dag de zon erbij zit je compleet in zomersferen. De ochtend start fris, ongeveer 10 graden op de thermometer.

Wolken zijn van weinig betekenis, het zijn witte sluiers en vliegtuigstrepen op hoogte. In de middag eronder een paar stapelwolkjes. Regen valt er niet uit. Een hogedrukgebied houdt neerslag op afstand. De zuidoostenwind is zwak.

In het weekend blijft het droog in Zwolle, waarbij zaterdag de zonnigste en warmste dag lijkt te worden: 25 graden. Misschien nog iets warmer. Zondag komt dikkere sluierbewolking uit het zuidwesten opzetten, waardoor de zonnestralen iets zullen worden getemperd. Maar met een mooie middagtemperatuur van 23 graden valt er half september niks te klagen.

Maandag is het nog warm, daarna tapt het weer uit een heel ander vaatje. Vanaf dinsdag is het buiig, een stuk koeler en er komt een stevige bries uit het zuidwesten te staan in Zwolle.

Foto 1
Schellerdijk - Foto: Hans Smit
Schellerdijk
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)