Talentvolle mbo’er Noor uit Wijhe verzorgt make-up Tweede Kamerleden op Prinsjesdag

Foto van auteur

Noor verzorgt de make-up bij Nicky Pouw-Verweij op Prinsjesdag.
Foto: Landstede Groep

Voor Noor Kleine Schaars (19) uit Wijhe was het een Prinsjesdag om nooit te vergeten. Zij studeerde onlangs af als schoonheidsspecialiste bij Landstede MBO. Dinsdag om 7.30 uur stond ze in een schoonheidssalon in Den Haag klaar om de make-up van bewindslieden en Tweede Kamerleden te verzorgen. Noor was aanwezig op uitnodiging van WorldSkills, dat met dit initiatief aandacht vraagt voor het belang van mbo-geschoolde vakmensen.

Penselen, sponsjes en een dosis gezonde spanning, daarmee reisde Noor af naar Den Haag. Tijd om zich voor te bereiden was er niet. “Pas op het moment dat de Tweede Kamerleden en bewindslieden binnendruppelden, wist ik dat ik Nicki Pouw-Verweij van de BBB en Hilde Palland van het CDA mocht voorzien van make-up.”

Pouw-Verweij gaf het jonge talent de vrije hand. “Ik adviseerde haar welke kleuren het mooist passen bij haar huid,” vertelt Noor. “Ik kreeg later zelfs nog een berichtje waarin Nicky me bedankte. Zo leuk, die waardering.”

Noor blikt vanuit de trein van Den Haag naar Wijhe terug op een unieke Prinsjesdag: “Het was leerzaam om te werken onder deze bijzondere omstandigheden. Tijdsdruk, een ruimte vol met camera’s en journalisten, in gesprek met de politici en make-up aanbrengen. Het werk an sich was niet anders dan normaal, maar we moesten wel sneller werken.”

De inzet van jonge mbo-talenten tijdens Prinsjesdag wordt georganiseerd onder de vlag van ‘Dit is mbo’, het platform waarbinnen onder andere de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands samenwerken om te laten zien wat het mbo te bieden heeft. Noor was eerder dit jaar finalist van de vakwedstrijden.

Foto 1
Noor verzorgt de make-up bij Nicky Pouw-Verweij op Prinsjesdag. - Foto: Landstede Groep
Noor verzorgt de make-up bij Nicky Pouw-Verweij op Prinsjesdag.
Foto: Landstede Groep

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)