Ontdek de leukste plekjes van Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Te voet doet u de beste indrukken op van de historische binnenstad van Zwolle. Met een stadswandeling onder verhalende begeleiding van een gids, ontdekt u deze bijzondere stad. Wie liever zelfstandig wandelt, kan goed uit de voeten met de stadswandeling ‘Voetsporen uit een ver verleden’.

VVV.jpg

 

Tijdens de wandeling van ongeveer 2 uur loopt u langs de leuke straatjes, diverse gebouwen en monumenten, waaronder de Grote Kerk, de Onze Lieve Vrouwe Basiliek, het Oude Raadhuis met Schepenzaal en de Sassenpoort. U kunt zelfs enkele gebouwen van binnen bezichtigen. In juli en augustus wordt de stadswandeling iedere dinsdag aangeboden om 14.00 uur. Kosten voor de stadswandeling bedragen, inclusief entree en gids, € 6,- per persoon. U kunt deze wandeling reserveren bij de VVV Zwolle, Grote Markt 20, tel. 0900-1122375 (€ 1,00 per gesprek). Naast het wandelen met een gids heeft VVV Zwolle ook verschillende boekjes met stadswandelingen te koop.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Ontdek de leukste plekjes van Zwolle”

 1. Buiten de stadswandeling om hebben nog meer moois in Zwolle(voor wie het wil zien).

  De Potgietersingel.
  Park van Eekhout
  Van Nahuysplein
  Terperkwijkpark
  Engelse werk
  Schellerdijk langs de ijssel
  Fietspad/dijk aalanden langs de agnietenplas en omgekeerd
  Westerveld met uitkijk over de bootjes en de vecht
  Langs het almelooskanaal fietsen langs de boten tot aan laagzuthem
  De mastenbroeker polder

  wie vult dit lijstje verder aan:

 2. Bij ons welkom in Zwolle kregen we ook een stadswandeling… die moeten we nog steeds een keer doen. Ik vind het wel interessant om wat meer te weten over de (geschiedenis van de) stad waar je woont. Eigenlijk ook gewoon belangrijk!

 3. Precies! Mensen zien de hele wereld, maar hebben nog nooit een hunnebed gezien, op de St. Pietersberg gestaan, de waddeneilanden of de deltawerken van dichtbij gezien.
  Zie je Nederlanders in een stad ergens in het buitenland met de rugzakjes rond sjokken…en maar foto’s maken! Maar als je dat in je eigen stad zou doen is het ineens raar…

 4. En wat dachten we als we via de zalkerdijk naar de Vreugderrijkerwaard gaan,een geweldig natuurgebied met uitkijkpost etc,Oh Zwolle is zo mooi.

Reacties zijn gesloten.