Het weer: Meest droog, ’s morgens en ’s avonds kans op een bui

Vijver de Dobbe
Foto: Ank Pot

Vrijdag trekken veel buien langs de Hollandse kust. Zwolle krijgt daar ’s morgens een zwak aftreksel van mee en ’s avonds is er kans op een wat actievere bui, misschien met onweer. Veruit de meeste tijd is het droog in de stad met veel stapelwolken en van tijd tot tijd een zonnetje.

De wind is matig, kracht 3, uit het zuidwesten. De temperatuur stijgt van ongeveer 13 graden ’s morgens naar een graad of 18 ’s middags. Dat is ongeveer normaal voor de tijd van het jaar.

Zaterdag is er nog steeds buiigheid op de Noordzee. De meeste activiteit blijft boven zee, maar Zwolle moet er rekening mee houden dat enkele buien de stad bereiken. De droge perioden, met zon tussen de wolken, hebben de overhand. De matige wind komt uit richtingen rond west. Het kwik gaat van 13 graden ’s morgens naar ongeveer 18 graden in de middag.

Zondag is het gedaan met de buien. Een hogedrukgebied neemt het weer in Zwolle over en zorgt voor droog weer, veel zonneschijn en weinig storende bewolking. De zwakke tot matige wind zoekt het zuiden op, zodat het geleidelijk opwarmt.

Maandag komt de temperatuur iets boven de 20 graden, daarna stijgend naar ongeveer 23 graden ’s middags. Lekker weer met veel zon staat op het programma tot en met woensdag. Laten we die periode een kleine nazomer noemen.

Foto 1
Vijver de Dobbe - Foto: Ank Pot
Vijver de Dobbe
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)