Gewonden bij aanrijding

Foto van auteur

Zwolle – Bij een verkeersongeval op de Heinoseweg zijn, donderdagmorgen 16 juli, een 23-jarige vrouw uit Nijverdal en een 67-jarige man uit Kampen gewond geraakt. Zij werden met respectievelijk knieletsel en borstletsel–per ambulance-  naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw moest door de brandweer uit haar auto bevrijd worden omdat de deuren alle geblokkeerd waren. Er was sprake van een ‘kop-staart ongeval’ waarbij vijf auto’s, alle komend uit de richting Heino, betrokken waren. Een 65-jarige autobestuurder uit Amsterdam stond voorgesorteerd om naar een links van de weg gelegen tankstation te rijden. Hij moest tegemoetkomend verkeer laten voor gaan.

 

Een 37-jarige automobilist uit Wezep, en daarachter een 52-jarige autobestuurder uit Nijverdal stonden tijdig stil,  achter de auto van de Amsterdammer. Het 23-jarige slachtoffer uit Nijverdal zag dit kennelijk te laat en botste op de auto van haar plaatsgenoot. Vervolgens werd de vrouw uit Nijverdal weer aangereden door het slachtoffer uit Kampen. De weg is geruime tijd voor verkeer uit beide richtingen afgesloten geweest. Naar dit ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

6 gedachten over “Gewonden bij aanrijding”

 1. @chris, dat idee is leuk, denk alleen dat ze het niet doen gezien de plannen met die weg. Die afslagstrook is oude koek, was namelijk te kostbaar +/- fl. 600.000 dus ??. 270.000 dus te kostbaar

 2. Het maken van voorsorteervakken is een goed idee! Dit maakt dit soort ongelukken praktisch onmogelijk.

  Helaas zijn er mensen die hier anders over denken en zelfs hier en daar in Nederland voorsorteervakken WEGHALEN! Het idee: dan gaat de snelheid er uit. Wanneer mensen op een voorsorteervak kunnen uitvoegen van de hoofdbaan kunnen mensen op de hoofdbaan lekker door blijven rijden. En DAT willen we natuurlijk niet in Nederland!

 3. Het idee: dan gaat de snelheid er uit

  Tja…. de snelheid is er wel uit gegaan ja >:( maar niet op de manier die ze voor ogen hadden neem ik aan.

  Maar ik heb dan nog m’n twijfels of het wel zo werkt.
  Stel: ik wil linksaf slaan naar dat benzinestation. Ik heb geen voorsorteerstrook en moet dus op de rijbaan wachten. Goed, daarmee kan (als het goed gaat en niet zoals het nu gelopen is) het verkeer achter me dus gaan wachten. Het verkeer wat van voren komt, zal het verder een drol schelen dat ik daar af wil slaan. Zij hebben voorrang en zullen denk ik gewoon het pootje op het gas houden.

  Kortom: ook ik denk toch dat een voorsorteervak een stuk veiliger is.

Reacties zijn gesloten.