Bas Cnossen neemt deel aan de Rally der Rallies

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdag 18 juli zijn zij uit Londen vertrokken voor een rit naar het 15000 km verder gelegen Ulaan Baatar in Mongolië. Dit alles als deelnemers aan The Mongol Rally, onder de teamnaam "Mighty Wight". Het zijn Zwollenaar Bas (voor zijn teammaat, Seb) Cnossen en zijn Engelse maatje Ross.

10_seb-and-ross-in-car.jpg

Voordat zij echt aan de kilometers lange charity rally beginnen, werd er nog even handje geschud en kusje gegeven in de Fluessen 84, het ouderlijk huis van Bas. Rond 12 uur zondagmiddag zetten zij vanuit Zwolle de reis voort, richting het verre, heel verre oosten. Meer dan 250 teams nemen deel aan deze ongewone rally, het merendeel vertrok vanuit Londen. Daarnaast zijn er nog veel teams die vanuit Spanje en Italië de weg naar Mongolië moeten proberen te vinden. Volgens velen is het de rally der rallies. Een rally waarvan de baten ten goede komen aan het Mercy Corps Mongolië, een instelling met als doel de lokale bevolking te ondersteunen bij economische en sociale behoeften. Per team wordt er minimaal 1500 euro voor het goede doel verzameld. Het is geen gewone rally, waarbij GPS systemen en dure auto’s c.q. jeeps, de boventoon voeren. Nee, de auto mag maximaal 1000 cc zijn. GPS en dure jeeps zijn verboden. Er moet worden genavigeerd op de traditionele ouderwetse wijze vanuit een paar goede landkaarten. Het klinkt een beetje als een wielrenner zonder oordopjes.

In Praag komen alle deelnemers aan The Mongol Rally samen. Het "Zwolse team" rijdt via Berlijn richting Praag. Van daaruit rijden zij door Oost-Europa naar Istanbul, nemen zij een stuk Turkije, om via de noordelijke deel van de Kaspische Zee in Kazakstan te belanden. Van hieruit rijden zij door een stuk van zuidelijk Rusland, naar de eindbestemming Ulaan Baatar in Mongolië. Een grote opgave voor het team, maar ook voor de geprepareerde Suzuki Swift (G10 model), voorzien van een 3 cylinder, 1 ltr motor. Weblog Zwolle wenst de twee avonturiers veel sterkte, wijsheid en veel succes. Wilt u meer info over het team Mighty Wight, dan kunt u deze vinden op www.mightywight.com.

1 gedachte over “Bas Cnossen neemt deel aan de Rally der Rallies”

  1. Ze zullen het niet meer mee krijgen, maar toch heel veel succes.

    Wel heel toevallig dat 2 weken geleden een water delegatie uit Mongolie hier was en nu een Zwollenaar die kant op gaat. En ook toevallig dat ik eind augustus ook Mongolie aan doe met de Trans Mongolie Express.

Reacties zijn gesloten.