Pier en Jo Hoekstra vieren briljanten huwelijk in Zwolle

Foto van auteur

Pier en Jo Hoekstra zijn 65 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp

Pier (90) en Jo (87) Hoekstra waren woensdag 65 jaar getrouwd. Burgemeester Peter Snijders ging vandaag bij het echtpaar op bezoek om ze te feliciteren.

Pier is geboren in Schellinkhout en Jo Renooij in Blokker. Daar gingen ze ook naar school. Pier ging later aan het werk in Hoorn en volgde 5 jaar avondonderwijs. Jo ging naar de huishoudschool. Het stel ontmoette elkaar in een fabriek en soms fietsten ze samen naar huis.

In 1958 zijn ze getrouwd in het stadhuis van Schellinkhout door de burgemeester van het West-Friese stadje. Het echtpaar verhuisde naar Zwolle en kreeg een dochter en een zoon. Pier en Jo hebben drie kleinkinderen.

Pier werkte bij de AFO (Apparatenfabriek Overijssel) en daarna bij aannemer Van Gelder. Hij werd toen gestationeerd bij de IJsselcentrale waar hij tot zijn pensioen heeft gewerkt. Jo werkte meer dan 25 jaar in de bejaardenzorg bij IJsselvechtdelta.

Het echtpaar heeft veel gereisd. Ze gingen onder meer naar Italië, eerst met een vouwwagen en later met de caravan. Jo leerde uit liefhebberij Italiaans. Ook maakte ze graag kleding. Pier zijn hobby was films maken. Samen met zijn vrouw monteerde hij de beelden en voorzag de films van commentaar. Een andere liefhebberij van het stel was fietsen.

Jo kampt met de nodige gezondheidsproblemen. Op dit moment gaat het goed met haar, ze leest graag en kijkt televisie. Ze is nog steeds scherp van geest, alleen is ze de Italiaanse taal niet meer machtig. Pier heeft nog lange tijd gefietst en brommer gereden. Tegenwoordig heeft hij de tweewielers ingeruild voor een scootmobiel en toert daarmee door Zwolle. 

Foto's 3
Pier en Jo Hoekstra zijn 65 jaar getrouwd. - Foto: Peter Denekamp
Pier en Jo Hoekstra zijn 65 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp
Burgemeester Peter Snijders ging bij het echtpaar op bezoek om ze te feliciteren. - Foto: Peter Denekamp
Burgemeester Peter Snijders ging bij het echtpaar op bezoek om ze te feliciteren.
Foto: Peter Denekamp
Pier en Jo Hoekstra vieren briljanten huwelijk in Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)