Het weer: Kans op regen, ’s middags meer wind

Assendorperstraat
Foto: Peter Denekamp

Vrijdag trekken twee regengebiedjes over, een in de vroege ochtend en een buienzone in de middag. Welke van de twee in Zwolle de meeste regen achterlaat, weten we pas aan het eind van de dag. De bewolking is ’s morgens het dikst, ’s middags zijn er ook openingen voor de zon. Misschien is tussen de buienwolken een regenboog te zien.

Wolken en neerslag horen bij een storing die uit het zuidwesten komt opzetten. Deze neemt ’s morgens eerst vochtige en warme lucht mee. Het kwik loopt op van ongeveer 16 graden ’s morgens vroeg naar circa 22 graden in het begin van de middag. In de loop van de middag en in de avond stroomt achter de storing koelere lucht de stad binnen.

De matige wind, kracht 3 tot 4, komt ’s morgens nog uit het zuiden, in de loop van de dag ruimt hij via zuidwest naar west tot noordwest. De meeste wind krijgt Zwolle in de middag.

In de avond en nacht naar zaterdag verdwijnen de buien en zijn er opklaringen. De wind wordt zwak, het koelt ’s nachts af naar ongeveer 12 graden en er kunnen mistbanken ontstaan.

In het weekend is het een mengelmoes van zonneschijn en wolken boven de stad. De kans op regen is klein. Zaterdag is de koelere dag, ’s middags ongeveer 20 graden, zondagmiddag gaat het alweer richting 22 graden.

Maandag blijft het droog en is het warm voor de tijd van het jaar, zo’n 23 graden, misschien nog iets meer. Dinsdag verwachten we een actieve storing met buien en wind boven Zwolle. Het wordt dan koeler, maar dit lijkt een tijdelijke zaak te zijn, want later in de nieuwe week boekt de temperatuur in Zwolle vermoedelijk weer winst dankzij zuidenwind.

Foto 1
Assendorperstraat - Foto: Peter Denekamp
Assendorperstraat
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)