PEC Zwolle Vrouwen pakt eerste punten in Den Haag

Foto: Hans Smit

PEC Zwolle Vrouwen is van de hatelijke nul af in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De ploeg van trainer Olivier Amelink won zaterdagmiddag met 1-2 op bezoek bij ADO Den Haag Vrouwen. Bo van Egmond werd het goudhaantje met het winnende doelpunt in blessuretijd.

PEC Zwolle Vrouwen begon niet goed aan de wedstrijd in de Hofstad. De ploeg oogde onrustig en had daardoor moeite om het juiste ritme te vinden. Tot overmaat van ramp kwam ADO Den Haag Vrouwen binnen een kwartier op voorsprong via Pleun Raaijmakers. Het doelpunt was enigszins dubieus, want ze leek de bal met haar arm in het doel te werken.

De arbitrage zag dat niet en dus was het een geldig doelpunt. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de Blauwvingers wat beter in de wedstrijd. Het lukte de ploeg om de bal wat langer in bezit te houden en mede daardoor ontstonden er wat mogelijkheden. Grote kansen bleven echter nog uit.

Met Britt Udink en Sanne Davelaar als verse krachten binnen de lijnen ging PEC Zwolle Vrouwen na rust vol goede moed op jacht naar een gelijkmaker. Zoë Zuidberg nam al snel in de tweede helft het vijandelijke doel onder vuur. Zij zag haar inzet gekeerd worden door de ervaren doelvrouw Barbara Lorsheyd. Niet lang daarna lukte het Inske Weiman wel om de Oranje-international te verslaan.

Met een prachtig afstandsschot liet Weiman de keepster kansloos: 1-1. Dit fraaie doelpunt gaf de Zwollenaren extra energie in de jacht op een overwinning. Ondanks mogelijkheden voor Udink en Bo van Egmond leek het er lange tijd op dat de punten gedeeld zouden worden in Den Haag.

Maar toen brak de tweede minuut van de blessuretijd aan. Udink kreeg de bal voor haar voeten en met een knal raakte ze de lat. De bal kwam vervolgens terug in het veld en Bo van Egmond wist hem alsnog in het doel te krijgen met een goede kopstoot. De vrouw die tegen FC Utrecht Vrouwen al een hattrick maakte bezorgde haar ploeg nu de eerste overwinning van het seizoen.

Door: PEC Zwolle

Foto 1
PEC Zwolle Vrouwen pakt eerste punten in Den Haag - Foto: Hans Smit
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)