PEC Zwolle Vrouwen pakt drie punten tegen PSV

Foto: Hans Smit

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond voor een verrassing gezorgd in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Blauwvingers versloegen op eigen veld PSV Vrouwen met 2-0. De overwinning was meer dan terecht.

PEC Zwolle Vrouwen begon goed aan de wedstrijd en dat leidde al snel tot een goede kans voor Bo van Egmond. De speelster in vorm zag in de 6e minuut haar schot gekeerd worden door doelvrouw Lisan Alkemade. PSV Vrouwen werd voor het eerst gevaarlijk vanuit een corner toen de bal naast werd gekopt.

Het was geen eerste helft om van te smullen. Kansen waren schaars en gescoord werd er niet. Toch deden de Zwollenaren het prima, want de ploeg van trainer Olivier Amelink was minimaal gelijkwaardig aan de Eindhovenaren.

Kort na rust kwam PEC op voorsprong. Een schot van Nayomi Buikema bleef hangen in de drukte, waarna Van Egmond de bal alsnog tegen de touwen schoot. Het was voor de aanvalster alweer haar vijfde doelpunt in dit prille seizoen. Na het openingsdoelpunt werd de thuisploeg meer teruggedrongen door de bezoekers uit Eindhoven. PSV Vrouwen wist het balbezit niet om te zetten in veel kansen.

Joëlle Smits kreeg wel twee grote kansen. Ze zag in eerste instantie een inzet gekeerd worden door Tess van der Flier en in de rebound schoot ze de bal over voor open doel. Invalster Britt Udink had voor wat meer lucht kunnen zorgen door de 2-0 te maken, maar zij stuitte op de uitkomende Alkemade.

Ook Evi Maatman liet in de slotfase een grote mogelijkheid onbenut om de Zwolse voorsprong te verdubbelen toen zij de bal over schoot. Vijf minuten voor tijd werd aan alle onzekerheid een einde gemaakt. Eef Kerkhof gaf de bal goed voor en Sophie van Vugt kon hem van dichtbij binnenwerken. Met dit doelpunt werd de wedstrijd in het slot gegooid.

Door: PEC Zwolle

Foto 1
PEC Zwolle Vrouwen pakt drie punten tegen PSV - Foto: Hans Smit
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)