SP Zwolle: geen verhoging van de AOW leeftijd

Foto van auteur

Zwolle – De Zwolse afdeling van de SP zal zaterdag 25 juli in de Diezerstraat staan om te protesteren tegen de kabinetsplannen om de AOW-leeftijd naar 67 jaar te verhogen. De SP gaat de komende maanden een grootschalig campagne voeren tegen deze asociale en onnodige maatregel. In Zwolle zal dat zaterdag vanaf 12.00 onder het winkelend publiek gebeuren met de slogan “Doorwinkelen tot 67? Ja graag! Doorwerken tot 67? Nee bedankt!”

Volgens SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius is het overgrote deel van de Nederlanders tegen verhoging van de AOW leeftijd: “En dat is terecht. Verhoging van de AOW leeftijd is niet solidair met mensen met zware beroepen, zoals bouwvakkers maar ook bijvoorbeeld mensen in de zorg of politieagenten. Bovendien is het een onnodige maatregel, omdat door het rekencentrum van het Kabinet (CPB) is berekend dat de AOW gemakkelijk betaald kan worden uit de inkomsten over de fors stijgende belastingen over pensioenen.” Op dit moment werken twee op de drie mensen tussen de 60 en 65 jaar niet. Van de 64-jarigen werkt nog maar 13%. “Er is geen enkel bewijs voor een hogere arbeidsdeelname door een later pensioenleeftijd.

Er zijn nu veel 50-plussers die zich suf solliciteren, maar aan de kant blijven staan, omdat werkgevers liever kiezen voor goedkope – en dus jongere – arbeidskrachten. Door de pensioenleeftijd te verhogen worden deze ouderen twee jaar langer in een uitzichtloze situatie geplaatst’, aldus Siderius. “Het levert slechts onrust, ongemak en vele kansloze sollicitaties op.’

De komende tijd zal de SP nog verschillende andere acties rond dit thema plannen. Verdere achtergrond informatie kan gevonden worden op de campagne website www.65blijft65.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “SP Zwolle: geen verhoging van de AOW leeftijd”

  1. zware beroepen zoals bouwvakkers mensen in de zorg en politiemensen ! maar hoe denk de SP over mensen die in een omgeving werken waar het altijd warm is en dan bedoel ik boven de 27 graden en in een omgeving met veel lawaai of mensen die een staand beroep hebben, deze mensen mag je wel een rollater geven om tot hun 67!! te blijven werken ik zie het in de toekomst wel 68 of 69 jaar worden.

Reacties zijn gesloten.