Zijn ze er weer, de alom gevreesde hortensiadieven?

Foto van auteur

Zwolle – Afgelopen dagen kwam uw fotograaf tot de ontdekking, dat zijn trots, zijn wonderschone hortensia, die al jaren in zijn voortuin staat te pronken, zonder te vragen, was gesnoeid. Ze bloeien volop en trekken daarbij weer de aandacht van de nachtelijke onbekende.

 hortensia_9894_470.jpg

Waarom zijn de hortensia’s de laatste jaren zo in trek bij de hortensiadieven? Wat kunnen ze ermee? Stekken, bloemschikken, een joint roken of is het gewoon vernieling, u zegt het maar? Van bepaalde hortensiasoorten is wel bekend, dat je bij het roken ervan, een licht roesje krijgt, je wordt er een beetje high van, volgens een medewerker van het Trimbosinstituut. Mensen, let de aankomende tijd op uw tuin. Ze zijn weer onderweg. Ze zijn, hoewel een beetje laat, uit hun lange winterslaap, de illegale, alom gevreesde hortensiasnoeiers.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Zijn ze er weer, de alom gevreesde hortensiadieven?”

 1. jammer van die kale plek ik vind het echt belachelijk dat mensen zo maar ik de tuin van een ander aan de planten komen, weten de dieven ook dat de hortensia alleen bloeit op oud hout d.w.z. op takken van het jaar daarvoor,
  blijf met je poten van een andermans eigendom af
  ga zelf hortensias kweken en pluk die kaal stelletje onverlaten

 2. Het roken van een joint van hortensia is kolder.
  Het gaat hier om z??n lichte roes dat je beter een joint van de cannabisplant kunt roken en dat is hier in Nederland overal te verkrijgen

 3. Het is nog wachten tot iemand al zo blauw ziet dat hij het straatnaambord van de Hortensiastraat gaat proberen te blowen….

 4. lijkt me meer iets voor een dronken gek blowers zijn hier echt te lui en relaxed voor volgens mij moet je iets heel raars (hortensias???) gerookt en of gegeten hebben om te denken/schrijven dat blowers hortensias roken, wiet en hash zijn veel lekkerder en werken ook beter…

 5. Pluimhortensia !
  Geleend van het AD:

  De enige met wat effect is de pluimhortensia, zegt hij. ,,Komt uit China en Japan en heeft een licht-psychoactieve werking. Die plant staat doorgaans niet in de tuintjes. Veel planten hebben trouwens zo??n werking, als je ze maar in grote hoeveelheden rookt. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor nootmuskaat.????

  Er kleeft wel een groot nadeel aan het gebruik van de pluimhortensia: bij het consumeren komt het gif cyanide vrij. En er zijn de bijwerkingen: misselijkheid, maagpijn, braken, diarree. Van der Gouwe: ,,Het is dus uitermate dom om die plant te gebruiken. Ze zijn gewoon niet bedoeld om te eten of te roken.????

 6. Maar blowen kan op allerlei manieren, schijnt het :'( Wel een beste struik, op Hans’ foto. Daar kun je je wel in verschuilen.

Reacties zijn gesloten.