Voorlichtingsbijeenkomst Eetstoornissen in Zwolle

Foto van auteur

Voor mensen die meer willen weten over eetstoornissen, organiseert RIAGG Zwolle een speciale voorlichtingsavond. De avond vindt plaats op dinsdag 23 januari 2007 van 20.00 tot 22.00 uur in de Vrije School Michaël, Bachlaan 8, Holterbroek.

De gevolgen van een eetstoornis kunnen zeer ernstig zijn. Niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor de omgeving. Men wordt geconfronteerd met onzekerheden en vragen: ‘Wat is er aan de hand?’, ‘Wat gaat er gebeuren?’, ‘Wat kunnen wij doen?’, ‘Waar kunnen wij terecht met onze vragen en zorgen?’ Op de voorlichtingsavonden wordt informatie gegeven over eetstoornissen, hoe je deze kunt herkennen, wat er aan te doen is en hoe je om kunt gaan met iemand die een eetstoornis heeft. Voor informatie of opgave kunt u contact opnemen met Wilma de Iongh van het Cursuscentrum RIAGG via tel. 038 426 9 522 of een e-mail sturen naar preventie@riaggzwolle.nl. Deelname kost Ã¢â€šÂ¬ 3,-. Opgave graag maar is niet verplicht.

Voor mensen met een eetstoornis is voedsel een obsessie geworden. Hun leven wordt beheerst door eten, calorieën en afvallen. Mensen met een eetstoornis hebben een verstoord eetgedrag. Zij eten bijvoorbeeld niet als ze honger hebben maar leggen zichzelf strenge diëten op die schadelijk zijn voor hun lichaam. Of zij schrokken juist in een impuls grote hoeveelheden voedsel naar binnen. ’s Ochtends vragen ze zich eerst af wat ze die dag wel of niet mogen eten. En aan het einde van de dag zitten ze vaak vol gevoelens van schaamte, schuld en walging wanneer ze zich niet aan hun voornemen hebben gehouden. Eten is voor deze mensen een constante bron van angst en spanning. Dat heeft invloed om hun directe omgeving, bijvoorbeeld familie, partners of vrienden. Speciaal voor deze mensen is de voorlichtingsavond bedoeld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Voorlichtingsbijeenkomst Eetstoornissen in Zwolle”

Reacties zijn gesloten.