Hospice Zwolle geeft zaterdag een kijkje achter de schermen

|   Laatste wijziging

Hospice Zwolle aan de Wipstrikkerallee.
Foto: Joop van Putten

Hospice Zwolle organiseert zaterdag een open dag. Iedereen is dan welkom om een kijkje achter de schermen te nemen bij het bijna-thuis-huis in Wipstrik.

“We zijn nu bijna zeven jaar open en merken dat steeds meer mensen weten van ons bestaan,” zegt Joke Boerma, coördinator bij Hospice Zwolle. “Toch horen we geregeld dat mensen graag een keertje willen komen kijken. Gewoon omdat ze benieuwd zijn of omdat ze verwachten dat ze op termijn zelf behoefte hebben aan terminale zorg.”  

Tijdens de open dag worden de bezoekers verwelkomd met koffie en koek. Er is informatie beschikbaar, de coördinatoren vertellen over de aanstaande uitbreiding en vrijwilligers leiden mensen in groepjes door het huis. Hospice Zwolle heeft vijf gastenkamers.

Soms zijn alle kamers in gebruik. Mocht dit tijdens de open dag ook zo zijn, dan wordt de rondleiding daar op aangepast. De medewerkers van Hospice Zwolle zijn enthousiast over de open dag: “We vertellen altijd graag over de bijzondere sfeer die hier hangt. Het is fijn als geïnteresseerden dat op een heel laagdrempelige manier zelf ervaren.”

In verband met de verwachte drukte en de beperkte parkeergelegenheid, is het raadzaam om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. De hospice opent de deuren op zaterdag 14 oktober tussen 10.00 en 12.30 uur. Het adres van Hospice Zwolle is Wipstrikkerallee 211a.

Foto 1
Hospice Zwolle aan de Wipstrikkerallee. - Foto: Joop van Putten
Hospice Zwolle aan de Wipstrikkerallee.
Foto: Joop van Putten

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)