Liefdadigheidsdiner met veiling levert Hospice Zwolle ruim een ton op

De cheque met de opbrengst van het liefdadigheidsdiner met veiling in de Grote Kerk.
Foto: Anke Olthof

Een liefdadigheidsdiner met veiling in de Grote Kerk heeft zaterdag 103.950 euro opgebracht voor Hospice Zwolle. Het diner was de aftrap van een fondsenwerving voor de uitbreiding van het hospice in Zwolle. Door de toenemende vraag en de beperkte ruimte is het noodzakelijk geworden dat er uitbreiding komt.

Het diner werd belangeloos verzorgd door zeven Zwolse restaurants en meerdere horecaleveranciers. Renate Wennemars presenteerde de avond. Het programma werd opgeluisterd met muziek van onder andere salonorkest Decadentia en jazzvocalist Wouter Penris, onder begeleiding van Jan Vayne. Stadsdichter Bauke Vermaas droeg een speciaal voor het hospice gemaakt gedicht voor.

Naast de culinaire hoogstandjes stond ook een veiling op het programma. Veilingmeester Dick Timmerman had bijzondere items en unieke belevenissen onder de hamer. Het resultaat mag er zijn, het leverde een bedrag van bijna 104.000 euro op.

Voorzitter Aukje van Kalsbeek van Hospice Zwolle nam de cheque in ontvangst. “We zijn inmiddels een niet weg te denken voorziening in Zwolle en we hebben een breed draagvlak, dat blijkt ook uit deze avond,” zegt Van Kalsbeek. “Het hospice kan van subsidies alleen niet bestaan. Elk jaar hebben we opnieuw extra inkomsten nodig om het hospice in stand te houden.”

Zaterdagochtend 12 oktober houdt Hospice Zwolle een open dag. Iedereen kan een kijkje komen nemen tussen 10.00 en 12.30 uur bij het hospice aan de Wipstrikkerallee 211a in Zwolle.

Foto 1
De cheque met de opbrengst van het liefdadigheidsdiner met veiling in de Grote Kerk. - Foto: Anke Olthof
De cheque met de opbrengst van het liefdadigheidsdiner met veiling in de Grote Kerk.
Foto: Anke Olthof

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)