Dieze in teken van bewegen

Foto van auteur

Zwolle – De wijk Dieze gaat woensdagmiddag 5 augustus van 13.00 tot 15.00 uur bewegen. Dat gebeurt bij de Brede School het Wonderwoud aan de Beukenstraat. Onder de noemer Dieze in beweging staan allerlei sportieve activiteiten op stapel. Daarbij wordt geprobeerd zoveel mogelijk geld op te halen voor een nieuw schoolspeelplein. Zo kan er worden gevoetbald, maar ook basketbal en de springtouw challenge en nog veel sportieve activiteiten staan op het programma.

Verder gaan kinderen een sponsorloop lopen om geld te verdienen voor het nieuwe speelplein bij het Wonderwoud. Die speelplaats is ook na schooltijd geopend, zodat kinderen daar nagenoeg altijd kunnen spelen en bewegen. Dat is meteen de reden van deze activiteit. Uit onderzoek door GGD IJsselland in het kader van het gezondheidsprogramma Samen Gezond en Travers is gebleken dat er te weinig wordt bewogen in Dieze, waardoor er sprake is van een aantal gezondheidsproblemen, waaronder overgewicht.

Iedereen van alle leeftijden is welkom. Voor de volwassenen en ouderen die niet mee willen/kunnen sporten staat koffie en gezelligheid klaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)