Het weer: Vooral in de ochtend nat, later ook kans op gemiezer

Groeneweg
Foto: Peter Denekamp

Donderdagochtend vroeg schuift uit het noordwesten een front met regen over Zwolle. Tot in de ochtendspits is het grijs en nat, daarna trekt de actiefste neerslagzone door naar het zuidoosten.

Het front blijft dichtbij, inclusief de bijbehorende bewolking. Voor de zon zijn de opties deze donderdag beperkt. Kans op gemiezer houdt Zwolle de hele dag. In de nabijheid van het front staat er weinig tot geen wind. Wat temperatuur betreft mikken we op 15 à 16 graden maximaal, wat normaal is voor de tijd van het jaar.

In de avond is de regenkans een stuk kleiner. Dat is een tijdelijke zaak want vanuit het zuidwesten stoomt een nieuwe regenstoring op. Dikke bewolking verschijnt vrijdag boven de stad en het gaat regenen.

De zuidwestenwind trekt aan naar een volle kracht 4. Warme lucht wordt aangeblazen, het kwik stijgt naar circa 20 graden. Dat is in theorie aan de warme kant maar sta je onbeschut in die stevige wind, dan voelt het killer aan.

In het weekend gaat de temperatuur bergafwaarts door een zeer frisse noordwestenwind. Ongeveer 13 graden op zaterdag en slechts 11 graden op zondag. Tijd voor een warme jas. Beide dagen is er kans op buien, maar zonnige perioden zijn er ook in Zwolle.

Foto 1
Groeneweg - Foto: Peter Denekamp
Groeneweg
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)