Openbaar Belang biedt daklozen een dak boven het hoofd in Zwolle

De eerste voordeur aan de Binnengasthuisstraat wordt symbolisch geopend.
Foto: Openbaar Belang

Openbaar Belang heeft woensdag, een dag na Wereld Daklozendag, symbolisch de eerste voordeur geopend van woonruimtes voor daklozen en mensen met psychosociale problemen. Samen met de nieuwe huurders en wethouder Dorrit de Jong werd de openingshandeling verricht op de Binnengasthuisstraat.

Openbaar Belang vindt het belangrijk om zich in te zetten voor starters. Daarbij gaat het bij hen niet uitsluitend om jongvolwassen woningzoekers die op zichzelf willen gaan wonen. Er is ook oog voor mensen die er aan toe zijn om vanuit de daklozenopvang of de hulpverlening woonruimte nodig hebben.

Aannemer Trebbe bouwt aan de Binnengasthuisstraat vijftien nieuwe appartementen. Op die plek stonden tot voor kort twaalf woningen. Openbaar Belang werkt samen met Limor om een aantal van de nieuwe appartementen aan hun doelgroep te verhuren.

Limor helpt mensen die diep in de problemen zijn geraakt en nergens anders terechtkunnen. Het gaat dan om onder meer daklozen, verslaafden, ex-gedetineerden en mensen met psychische problemen of schulden.

Ook keren er een aantal oud-bewoners terug naar hun oude vertrouwde plek en er zijn er woningen via de Woningzoeker verhuurd.

Foto 1
De eerste voordeur aan de Binnengasthuisstraat wordt symbolisch geopend. - Foto: Openbaar Belang
De eerste voordeur aan de Binnengasthuisstraat wordt symbolisch geopend.
Foto: Openbaar Belang

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)