Bram Tankink wil “knallen” in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Bram Tankink is woensdag 12 augustus één van de deelnemers aan het Peperbus Profspektakel in de Zwolse binnenstad. De sympathieke coureur uit de ploeg Rabobank rijdt graag in Zwolle. Vorig jaar eindigde hij als tweede en in 2006 en 2007 werd hij uitgeroepen tot strijdlustigste renner in Zwolle.

tankink.jpg

De 30-jarige in Haaksbergen geboren Tukker heeft dit jaar, vanwege een eerder opgelopen blessure, geen Tour de France gereden. In de Ronde van Oostenrijk en in de Ronde van Polen heeft hij zich voorbereid op de Ronde van Spanje, die eind deze maand van start gaat op het TT-circuit in Assen. Bram Tankink is de middelste uit een gezin van drie. Hij heeft één broer (Huub) en één zus (Annemiek). Al op jonge leeftijd is hij fanatiek bezig met het beoefenen van diverse sporten. Fietscross, judo en wat later atletiek. Al gauw ontdekte hij het plezier van het lopen. Vanaf zijn 7e t/m 14e beleefde hij veel plezier in de atletiek en op wat latere leeftijd met name de looponderdelen op de baan 800m / 1500m en in de winter het veldlopen.
In de zomer van 1991, tijdens een vakantie in Frankrijk, is hij verslingerd geraakt aan het mountainbiken. Op een gehuurde ATB heeft Bram, samen met zijn broer en vader meegedaan aan een toerrit en Bram vond het ‘helemaal te gek’. Na de vakantie heeft hij zelf een fiets gekocht en is op een speelse manier tochten gaan fietsen. In de zomer van 1993 heeft Bram samen met zijn broer en een vriend na een vakantie in Zuid-Frankrijk vanuit Mende een fietstocht naar huis gemaakt. Ruim 1500 km in 13 dagen. Al snel daarna reed hij zijn eerste mountainbikewedstrijd. In 1996 was hij Nederlands beste junior en won hij bijna alles wat er te winnen was. Hij kreeg toen de bijnaam De Tank, stopte met mountainbiken en ging zijn kunsten op de weg tonen.

Met succes want in 2000 werd hij nationaal kampioen bij de beloften en kreeg hij een contract bij Farm Frites, het team dat later fuseerde met Domo. Na dit team verkaste Bram Tankink naar de Belgische formatie van Quick Step Davitamon en sinds vorig seizoen rijdt hij in de ploeg Rabobank.

Bram Tankink heeft de organisatie laten weten dat de beuk er weer in gaat bij deze elfde editie van het Zwolse Profspektakel. ‘Ik ben hersteld en wil graag weer knallen. Pellizotti is ook altijd aanvallend bezig. Ik heb nog nooit gewonnen in Zwolle. Vorig jaar was ik tweede, nu kom ik voor de hoogste plek op het podium,’ zegt ‘de Tank’.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)