Demonstratie blikopener wint Standwerkersconcours

Foto van auteur

Zwolle – Fokko van Biessum uit Zuidbroek heeft het Standwerkersconcours in Zwolle gewonnen. Met zijn demonstratie van een blikopener mag hij zich een jaar lang de Beste standwerker van Zwolle 2009 noemen. De jury beloonde hem met 128 punten.

08-08-2009_standwerkersconcours_eerste_prijs_7.jpg
De winnaar F. van Biessum… 

Mevrouw Maasland uit Kaatsheuvel werd met 126 punten tweede met de verkoop van een wikkelvast. Derde werd meneer Van Pinxsteren uit Poppel met een demonstratie van een blokzeem. Zij kregen 123 punten van de jury. Voor het organisatie duo Jan en Trudy Kistemaker was het de vijfde keer dat ze het standwerkersconcours organiseerden. De prijzen werden uitgereikt door wethopuder E. Dannenberg.

08-08-2009_standwerkersconcours_8.jpg

08-08-2009_standwerkersconcours_tweede_prijs_6.jpg
Zilver voor mevrouw J. Maasland…

08-08-2009_standwerkersconcours_derde_prijs_vader_en_zoon_5.jpg
Vader en zoon Van Pinxsteren worden derde… 

08-08-2009_standwerkersconcours_gerrit_vd_kooy_2.jpg

De deelnemende standwerkers werden tijdens het concours door een 6 koppige jury bestaande uit Roel van Olst, Gerrit v.d. Kooij, Herma Schapink, Alfons Sijbers, Wichert aan het Rot en Meine Boonstra beoordeeld op de volgende onderdelen: welsprekendheid, overtuiging en originaliteit.  Tussen tien uur ’s morgens en vijf uur ‘s middags was het een drukte van belang op de Melkmarkt, waar de standwerkers, allen op hun eigen manier, hun waar aan de man probeerden te brengen. Allerlei artikelen, als bakfolie, politour, groenteschaven, poppen, blokzemen, blikopeners, strijkplankovertrekken, vazen, e.d. vonden hun weg naar de nieuwe eigenaar gebruiker.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)