Grote pro-Palestina-protestmars door Zwolle

|   Laatste wijziging

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

In Zwolle wordt volgende week zaterdag een pro-Palestina-protestmars gehouden. De demonstratie begint op het Rodetorenplein en eindigt in Park de Wezenlanden.

De demonstratie is aangemeld bij de gemeente. Zij staan dan ook in contact met de organisatie. Het voornemen om de demonstratie, met een verwachte opkomst van 5.000 demonstranten, aankomende zaterdag te houden is van de baan. Dat meldt Sam Rademaker, woordvoerder van de gemeente Zwolle, dinsdag desgevraagd.

De organisatie laat weten dat ze in goed overleg met gemeente en politie hebben besloten de demonstratie op zaterdag 4 november te laten plaatsvinden. Het protest begint om 14.00 uur op het Rodetorenplein. Vanaf het plein in de binnenstad wordt naar Park de Wezenlanden gelopen. Daar eindigt de demonstratie om 16.30 uur.

“Tijdens het protest zullen wij duidelijk kenbaar maken dat wij het oneens zijn en walgen van de genocide welk gaande is in Palestina,” zegt Danish Malik, woordvoerder van de organisatie. “Dit moet stoppen! Niemand heeft het recht om een ander uit te moorden.”

Voor een demonstratie is geen vergunning of toestemming nodig, maar het moet wel worden aangemeld. De burgemeester mag een demonstratie niet verbieden op inhoud, wel kan hij voorwaarden stellen en afspraken maken met de organisatie om het protest veilig te laten verlopen.

In verschillende steden zijn soortgelijke protesten onrustig verlopen en werden er meerdere mensen door de politie aangehouden.

Israël lijkt zich voor te bereiden op een grondoffensief in de Gazastrook. Het Palestijnse gebied wordt bestuurd door Hamas, dat begin deze maand een grote terreuraanslag op Israël uitvoerde.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)