Svenson & Gielen op Sound of Energy in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Vrijdag 25 september verandert de WRZV hallen in Zwolle in het mekka van de trance. Sound of Energy heeft het bevestigd; een speciaal eenmalig optreden van het duo. Het duo heeft voor het laatst samen in 2004 opgetreden, en na een solo periode nu dus voor het eerst weer samen op Sound of Energy. Een avond waar de trance centraal staat, naast Svenson & Gielen zullen ook Cor Fijneman en Tommygoff optreden. Samen zullen zullen zij een waar trancefeest maken.

tommygoff.jpg
Naast Svenson & Gielen ook Zwollenaar Tommygoff op het nieuwe dansfeest!

Sound of Energy is het trance/hardtrance concept van High Energy Events Wij gaan deze editie alles uit de kast halen om een verpletterende indruk achter te laten.  Welkom in de wereld van de trance, stevige beats, melodieuze sounds of te wel Sound of Energy!  Deze avond zullen er nieuwe tracks van dit duo te horen zijn.  Svenson & Gielen hebben aangegeven flink los te gaan en kunnen niet wachten om samen de dj-booth te enteren. Als Bodyheat brachten zij  de single Gonna Make You Feel uit die meteen een clubhit in Nederland werd. Terwijl Gielen DJ-sessies in het buitenland deed, werkte Svenson aan solo-tracks onder de naam Svenson. Bij Gielen’s terugkeer werd besloten als Airscape samen tracks uit te brengen en zich vooral te richten op de Engelse markt. De Airscape remix van Delirium feat. Sarah McLachlan’s Silence is hun grootste hit.

Samen hebben ze ook nummers geschreven en geproduceerd voor talrijke artiesten zoals Boy George, Chicane, Safri Duo, Vanessa Mae, Tiesto, Dario G, Praga Khan en Alice Deejay, waaronder de Top 40 single The Lonely One.  Het tweetal heeft zowel als Svenson & Gielen als solo verschillende thema’s van Nederlandse trance-feesten als Trance Energy gemaakt. Onder deze naam brachten ze ook het album "The Beauty of Silence" uit. In 2004 besloten de heren zich een tijdje op solowerk te gaan richten.

De eerste solotrack van Svenson was ‘Let me take you on a trip’. Later dat jaar maakte hij nog een paar tracks voor Milk Inc, die in Frankrijk een hit werden. Svenson’s volgende solo release, Sunlight Theory,  werd een groot succes in de Nederlandse hitparade en tevens verkozen als anthem van Trance Energy. Later produceerde hij ook tracks zoals Wicked Life, Solebango en Keeping it Real. Het meeste recente werk van  Svenson (feat. John Robinson) dateert van oktober 2008 en  is de  track Lover (I want you) die  nummer 25 bereikte in de Nederlandse charts.

Johan Gielen wordt vaak door zijn fans één van de Ambassadeurs van de dance genoemd. Johan is naast DJ ook een gevestigde naam als producer. Hij heeft vele remixen op zijn naam, en heeft gewerkt met grote namen zoals Boy George, Thrillseekers, Delerium en Tiesto. Hij heeft talloze Top-10 platen uitgebracht over heel de wereld zoals Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, UK en in zijn geboorteland Belgie. Ook heeft Johan  met ‘Svenson & Gielen goud behaald met hits zoals ‘Twisted’.

Zijn debuutalbum Revelations  is uitgebracht op Tiesto zijn label Black Hole Recordings. Een nieuw album is in aankomst, met daarop een aantal samenwerkingen met andere bevriende A-artiesten, dus zijn carriere is volop in een stijgende lijn. In 2009 is Johan gestart met  zijn nieuwe project ‘The Dubguru’ wat al een groot succes is en de eerste single ‘  U Got to Know’ inmiddels verschillende charts heeft bereikt.

Het  optreden van Svenson& Gielen samen met Cor Fijneman en Tommygoff  in september 2009 Zal zeker verrassend zijn!

Sound of Energy

25 September 2009

From 22:00 till 04:00

Presale € 17,50 ex.

Fee Door € 25,00

Tickets www.soundofenergy.nl www.paylogic.nl www.highenergyevents.nl of één van de 400 primera stores.

Tabakspot – roggenstraat 2 – Zwolle – 0384213226

Plato – Klokkensteeg 14 – Zwolle – 0384225354

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Svenson & Gielen op Sound of Energy in Zwolle”

Reacties zijn gesloten.