CSV ’28 oefent tegen Hulzense Boys

Foto van auteur

Zwolle – Vandaag oefende CSV ’28 tegen 2e klasser Hulzense Boys. Deze ploeg was 2 klassen sterker dan de tegenstander VEVO van dinsdag, maar de jonge ploeg van CSV ‘28 hield opmerkelijk goed stand. 

Vanaf de aftrap zochten de Hulzense Boys het doel van Peter Smit, maar toen de verdediging van CSV in de 2e minuut met een verre trap “opruimde”, pikte Jaoud Akloud de bal op, gaf zijn directe tegenstander sprintles en passeerde vervolgens de keeper beheerst (1-0). Hulzense Boy probeerde wat terug te doen maar meer dan een tweetal hoekschoppen leverde dit niet op. Van beide kanten werd het spel daarna wat slapper en ook slordiger. Pas in de 23e minuut viel er weer echt wat te beleven toen Jouad Akloud een hoekschop forceerde. Thomas Wieringa bracht de bal in en Fikret Akin kopte maar net naast. Na een half uur spel dreigde het gelijk te worden, toen Hulzense Boys massaal uitbrak en er een situatie van 5 aanvallers tegen 2 verdedigers ontstond. Peter Smit redde echter bekwaam voor CSV. Kansjes kwamen er over en weer, steeds na individuele fouten. Zo wist Patrick Speetjens een terugspeelbal te onderscheppen, maar hij schoot de bal net naast en strafte Hulzense Boys een foutieve uitgooi van Peter Smit gelukkig niet af.

In de tweede helft gaf CSV goed partij, hoewel de ploeg met erg veel jonge jongens speelde. Zo speelden met een middenveld van 2x 17 en 18 jaar. Kansjes waren er voor Thomas Wieringa. Eerst schoot hij na een uitbraak over en na een klein kwartier speelde Raoul Hukubun hem opnieuw vrij, maar toen raakte Wieringa de bal niet goed. Vervolgens wisselde trainer Pot verschillende spelers, maar het spel werd er zeker niet minder op. Met nog 20 minuten te gaan speelde de jonge Raphaël Rahajaan spits Ismet Derin op links goed vrij, en diens voorzet werd door Elvin Matuankotta maar net gemist. Ook de tegenstander kreeg kansjes toen eerst de doorgebroken spits voorlangs schoot en even later keeper Ronald van Bekkum gestrekt naar de hoek moest om een tegendoelpunt te voorkomen. En vlak voor tijd redde van Bekkum opnieuw bij een vrije trap van de rand van de 16. In de volgende minuut had CSV de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien, maar het wist een overtal situatie niet goed uit te buiten waarna de goed leidende scheidsrechter Hans van der Beek voor het einde van de wedstrijd kon fluiten. CSV ’28 speelde in de volgende opstelling(en): Doel:      Peter Smit (49. Ronald van Bekkum)Achter:   Berry van Leijen, Han Stolte (46. Mayken Stolte), Matthijs Kremer (44. Raoul Akloud) en Edgar Dolleman (46. Mikel van de Vegte)Midden: Jeroen Soppe (46. Oumar Sylla), Yavuz Özdemir (46. Elvin Matuankotta) em Fikret Akin.

Voor:     Jouad Akloud (64. Lauwand Suleiwan), Patrick Speetjens (68. Ismet Derin) en Thomas Wieringa (68. Raphaël Rahajaan)      

 

Door:  Maurits Vermeulen      

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)