Politie kamt tevergeefs natuurgebied in Hasselt uit op zoek naar inbreker

|   Laatste wijziging

Bij de zoektocht naar de inbreker zette de politie een drone in.
Foto: Ruben Meinten

Brandweer en politie hebben donderdag een natuurgebiedje bij de Werkerlaan en de provinciale weg N331 uitgekamd. Er werd gezocht naar een verdachte van een inbraakpoging in Hasselt.

Woensdagavond omstreeks 23.15 uur werd de politie gebeld over een mogelijke inbraak door twee mannen op een bedrijventerrein aan de Werkerlaan. De agenten troffen niemand meer aan en gingen met een politiehond op zoek naar de inbrekers.

Ruim 2,5 kilometer verderop kreeg de politie de twee verdachten in het vizier. Een man kon worden aangehouden en de andere verdween in het riet. Dat zegt José Alberts, woordvoerder van de politie Oost-Nederland, desgevraagd. Rond 0.45 uur werd Burgernet ingeschakeld, burgers werd gevraagd om uit te kijken naar een jongen met natte kleding,

Rond het middaguur schakelde de politie de hulp in van de brandweer. In waadpakken doorzochten brandweerlieden het riet. Ook zette de politie een drone in. De officier van dienst meldt dat het natuurgebied ontoegankelijk is: “Het kan wel drie jaar duren voor er iemand gevonden is.” Tegen 14.00 uur werd de zoektocht gestaakt. De gezochte man werd niet aangetroffen.

De politie blijft verder zoeken en het onderzoek loopt nog steeds. De inbraakpoging op het bedrijventerrein is mislukt. “Er is dus ook niets weggenomen,” aldus Alberts.

Video 1
Video: Hulpdiensten zoeken gevluchte inbreker in Hasselt door Henry Wallinga
Foto's 3
Bij de zoektocht naar de inbreker zette de politie een drone in. - Foto: Ruben Meinten
Bij de zoektocht naar de inbreker zette de politie een drone in.
Foto: Ruben Meinten
Politie en brandweer doorzoeken het gebied. - Foto: Ruben Meinten
Politie en brandweer doorzoeken het gebied.
Foto: Ruben Meinten
Het gebied is slecht toegankelijk. - Foto: Ruben Meinten
Het gebied is slecht toegankelijk.
Foto: Ruben Meinten

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)