Het weekendweer: Meer wind en kans op buien

Winkelcentrum Aa-landen
Foto: Hans Smit

Zaterdag is het in Zwolle eenvoudiger om het droog te houden dan zondag. Op beide dagen trekken buien over Zwolle. Zaterdag ligt het buienaccent op de middag, ’s morgens heb je een redelijke kans op droog weer. Het wolkenpakket opent zich in het weekend af en toe voor wat zon.

In de nacht van zaterdag op zondag begint de wintertijd. De klok gaat om 3 uur een uur achteruit, wat betekent dat je zondagochtend een uur langer kunt blijven liggen. Zonsopkomst is zondag in de wintertijd om 7.26 uur, zonsondergang om 17.12 uur.

Tijdens het teruggaan van de klok is een frontensysteem actief boven de stad. Dat levert ’s nachts een portie regenwater op. De wind neemt toe en ook zondag overdag staat er een forse, vlagerige windkracht 4 uit zuid tot zuidwest. Volgens de huidige timing duikt zondag vanaf het middaguur weer een nieuwe regenzone op boven Zwolle. Wind en regen maken het een echte herfstdag, hoewel het aan de zachte kant is. En de bomen laten hun bladeren ook nog niet massaal los.

Zaterdag heeft een maximumtemperatuur van 13 à 14 graden, zondag wordt met die sterke zuidwestenwind nog iets zachtere lucht aangeblazen, 15 graden lijkt haalbaar. In de loop van zondagavond trekt de regen weg naar het noordoosten. De zuidwestenwind is ’s nachts matig, kracht 3.

Maandag is het met ongeveer 15 graden nog steeds zacht. Er staat iets minder wind dan op zondag. Tot de avond is het overwegend droog met mogelijkheden voor zonneschijn.

De komende week zit de wind vast in de zuid– tot zuidwesthoek. Uit die richting koersen geregeld regenstoringen naar onze omgeving. De middagtemperatuur is 13 tot 14 graden.

Foto 1
Winkelcentrum Aa-landen - Foto: Hans Smit
Winkelcentrum Aa-landen
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)