Het paasweekendweer: Zaterdag wegtrekkende regen, zondag overwegend droog

|   Laatste wijziging

Zwarteweg
Foto: Obbe Bakker

Zaterdag begint nat in Zwolle. Een regengebied dat ook in de nacht al actief was boven de stad, is bezig weg te trekken naar het westen. De wind komt ’s morgens zwak uit het oosten. Tegen het middaguur is het droog, maar we blijven zitten met veel bewolking. De zon heeft later in de middag de beste kansen om zich te vertonen.

De zeer warme lucht die aanvankelijk onze kant op leek te komen, bereikt Zwolle niet. Het oosten van Twente en Duitsland maken zaterdag kans op 20 graden, de regio Zwolle moet het doen met maximaal 16 graden. De wind draait in de middag naar het zuiden en heeft kracht 2 tot 3, een zwak tot matig briesje. Er is dan een kleine kans op een losse bui, waarbij de wind even kan aanzwellen.

In de nacht van zaterdag op zondag gaat om 2.00 uur de zomertijd in. De klok gaat dan een uur vooruit naar 3.00 uur.

Zondag, Eerste Paasdag, is het droog op een enkele bui na en er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen oost en zuid. Hierdoor zal de rook van de paasvuren waarschijnlijk bespeurbaar zijn in Zwolle. Overdag is het een mengelmoes van zon en wolken boven de stad. De middagtemperatuur is ongeveer 14 graden, na een nachttemperatuur van circa 8 graden.

Tweede Paasdag trekt een regenstoring uit Frankrijk over onze omgeving. ’s Ochtends is het al gauw nat. Bewolkt en regenachtig weer houden we waarschijnlijk tot in de avond. Dit is de minste dag van het paasweekeinde. De middagtemperatuur is ongeveer 12 graden. De wind komt uit variabele richtingen.

De rest van de nieuwe week is het wisselvallig. Zwolle komt onder de trekroute van oceaanstoringen te liggen. Dan houd je het niet droog. De verwachte temperatuur overdag ligt rond 12 graden en dat is normaal voor de eerste week van april.

Foto 1
Zwarteweg - Foto: Obbe Bakker
Zwarteweg
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)