Beeld De Boog weer terug in Stadshagen

Foto van auteur

Zwolle – Het beeld De Boog van kunstenaar Thom Puckey wordt op dinsdag 18 augustus herplaatst. Het beeld, dat lang het Twistvlietpad stond, werd in 2007 beschadigd nadat er een auto tegenaan reed. De schade aan het beeld was groot, daarom is het toen weggehaald. De gemeente besloot samen met de kunstenaar dat hij De Boog opnieuw zou maken. Thom Puckey is hier in 2008 mee begonnen. Inmiddels is het beeld helemaal opnieuw vervaardigd.

beeld_stadshagen.jpg 

De Boog is één van de vier kunstwerken die Puckey maakte langs het Twistvliedpad in Stadshagen. ‘Het Wiel’ en ‘De Boog’ markeren het begin en het einde van de fietsroute. Daartussen staan de andere twee kunstwerken ‘Sun Burning Melting’ en ‘Cloud Airplane’. De kunstenaar beoogt met zijn kunstwerken een bijzondere bijdrage te leveren aan de omgeving van Stadshagen. De wens van Thom Puckey is dat fietsers de beelden zien staan en er plezier en visuele spanning aan beleven. Voor informatie over beelden in Zwolle zie: www.beeldeninzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Beeld De Boog weer terug in Stadshagen”

  1. Ik blijf het een niet echt geweldig mooi ding vinden. Maar deze nieuwe boog is wel een stuk praktischer zo te zien:
    1) hoger
    2) ‘hoekiger’

    De eerste boog (zie punt 2) was veel gebogener en eigenlijk een obstakel als je met de fiets vanaf het Twistvlietpad naar het Klokkengieterpad wilde fietsen, kreeg je zo’n beetje die boog in je smoel als je gewoon normaal het pad bleef volgen.

    Praktisch gezien lijkt deze boog me beter dan de vorige.

Reacties zijn gesloten.