Algemeen Log 50

Foto van auteur

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 51 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

369 gedachten over “Algemeen Log 50”

 1. Ben geen haantje Plantje, hoef absoluut niet overal als eerste te zijn. In de staartgroep is het vaak het gezelligst. Behalve bij het edele voetbalspel; dan is het met passie en beleving, met hart & ziel.

 2. Neuh, waar het het gezelligst is. Het leven is geen competitie, al willen Amerikanen (bijvoorbeeld) ons dat graag laten geloven. Bij voetballen en andere spelen natuurlijk wel willen winnen, daar gaat het wel om winnen.

  Politie IJsselland met die patserbakken, nu in het 3fm-journaal. Giel wil zo bellen 😀

 3. Jan-Thijs van Emmen voorlichter Politie IJsselland. Wat verdiend uw buurman eigenlijk? JT heeft geen buurman. Het project omvat veel meer dan wat nu in de media is gekomen (toch zijn werk!). Het is absoluut geen kliklijn (toelichting ontbreekt) het gaat echt om criminelen. We willen hun onrechtmatig verkregen vergoedingen afpakken. Als dit een succes wordt, zal het landelijk worden ingevoerd.

  Slecht interview dus.

 4. Haha! Zo spannend is het niet hoor. Ik zou best een radiootje neer mogen zetten. Maar ik heb gedurende de oordopjes in met 40GB aan muziek op een laptop. Vaak staat de muziek erg zacht of uit, maar het zorgt dat ik ook wat geconcentreerder kan werken. 😉

 5. Oh het is je eigen keuze. Dat kan ook. Vind het erg lekker om met muziek op te werken, vroeger met huiswerk maken ook. Misschien is ’t maar net wat je gewend bent.

 6. Dank voor de update.

  Het is inderdaad eigen keuze. Maar wat vooral eigen keuze is is dat ik tegenwoordig liever uit de eigen muziekdatabase put, dan dat ik de hele dag naar de radio luister totdat ik helemaal ziek word van de laatste megahit :S

 7. Voordeel vind ik het journaal, nadelen het vele oninteressante gez*ik en de herhaalde platen. City FM draait de meeste goede platen in korte tijd, iets reclame (nog net binnen de grensen) geen ge-ouweho*r. Dus daar lus ik zo maar weer op in. Vind het onvoorspelbare, welke nummers komen, ook wel mooi. Met oordopjes hebben je collega’s ook geen last. Zag het een tijdje geleden bij een Zwols bedrijf, hadden ze allemaal dopjes op. Stond niet zo sociaal, maar wel effectief.

 8. Ik vind het geouweh*er juist af en toe wel geinig. 🙂

  Geloof me: met meer dan 40GB aan MP3’s in shuffle is het voorspelbare er ook wel uit 😉

  Inderdaad…collega’s hebben geen last van mijn muziek. Ik kan lekker doorwerken. Werken met muziek deed ik ook al vanaf mijn huiswerk bij de middelbare school.
  Ook ik heb wel eens klachten gehad over slechte benaderbaarheid door oordopjes. Het is zelfs wel eens verboden! Toen heb ik wel een radiootje geëist! Anders kun je mij bij elkaar vegen aan het einde van een werkweek!
  Meestal echter heb ik de muziek dusdanig zacht staan, dat mensen gewoon tegen me aan kunnen praten. En af en toe (zo ook op het project waar ik nu zit) heb ik het nodig om de muziek zelfs wat harder te zetten.

 9. Klasse die eis! Bij 3fm wordt de laatste tijd wel over hele oninteressante z**dtv gesproken ofzo. Soapies, BN-ers en dat soort geneuzel. Lijkt wel of ze mee moeten met de flow.

 10. Staafmixer rukt op door recessie

  AMSTELVEEN – De markt voor huishoudelijke apparatuur beleeft zware tijden, maar er is een lichtpuntje. Staafmixers en keukenmachines gaan vaker over de toonbank, omdat consumenten door de recessie meer thuis eten. Dat constateert marktonderzoeksbureau GfK Retail and Technology. De omzet uit apparatuur voor voedselbereiding, zoals staafmixers en keukenmachines, steeg in de eerste helft van dit jaar met 18 procent.

 11. Denk dat er tijdens een recessie ook veel meer niet elektrisch aangedreven voorwerpen worden gebruikt. Misschien kan Christine er even in komen? Of de BBB van Gezellig, die helpt ze bij bosjes in één moeite door.

 12. Als dit een succes wordt, zal het landelijk worden ingevoerd.

  Slecht interview dus.
  Door dick, op 18 augustus 2009 om 09:14

  Altijd al gedacht dat in Zwolle veel (achterlijke) zaken worden uitgeprobeerd om daarna landelijk in te voeren. Lijkt vooruitstrevend maar schijn bedriegt…

 13. Ingezonden:

  A.s. dinsdag, de 25e augustus, begint het Pop&RockKoor Zwolle weer.
  Het koor bestaat ondertussen twee jaar en heeft een swingend repertoire opgebouwd
  dat varieerd van prachtige pop-ballads tot stevige rock-muziek.
  We hebben al diverse optredens gedaan waaronder een grootscheeps theater-concert
  met drie andere koren.
  Ook dit jaar komen er nieuwe songs bij die vooral eigentijds zullen zijn.
  Naast de koorrepetities zullen ook dit jaar weer workshops worden gehouden voor diegenen die
  hun zangkwaliteiten meer willen uitdiepen.
  Mensen die geïnteresseerd zijn om zelf mee te doen kunnen een kijkje komen nemen of het wat voor hen is.
  Voor informatie kun je mailen met info@poprockkoor.nl of bellen 0615-567373
  Ook kun je een kijkje nemen op de website http://www.poprockkoor.nl

 14. Kermis decibellen
  Toch even kort mijn beklag over de kermis. ‘een groot feest voor iedereen waar ook rekening wordt gehouden met omwonenden, mijn ervaring, ik lig elke dag tot 23.59 te trillen in mijn bed van de decibellen waar ik s ochtends om 5.30 op moet. Natuurlijk woon ik in de stad en kies ik er zelf voor, ik hou van de stadsgeluiden alleen een onstante basdreun behoord niet tot de zwolse geluiden. Helaas heeft de politie geen tijd om iets te doen of fatsoenlijk te reageren

 15. Natuurlijk woon ik in de stad en kies ik er zelf voor, ik hou van de stadsgeluiden alleen een onstante basdreun behoord niet tot de zwolse geluiden.

  Natuurlijk hoorT een constante basdreun tot de Zwolse stadsgeluiden! Het hoort sinds jaar en dag bij de kermis die van oudsher in de centra van steden plaatsvindt. Het is maar een paar dagen per jaar.

  Heb je ook van carnaval, koninginnedag enz zoveel last?

 16. We hebben hier een oliebollentest besproken knol, alsmede een ijs en vis test. Dit past dus uitstekend in het eet-plaatje van Zwolle. Of je ’t nu leuk vindt of niet.

 17. Zomer in de Kop; (van Overijssel), al zal knol vinden dat dit geen relevante info is….speciaal voor PLANTJE:

  Morgen tijdens de “Nacht van Steenwijk”, GRATIS op de Markt o.a.

  Rowwen Heze……
  8)

 18. Tja, de nazaten van de annexeerders schijnen ook niet altijd even lief te zijn. Vind het echter een tof plekkie om doorheen te lopen en er wordt veel georganiseerd….ook in de buurt, zoals dhet Dicky Woodstockfestival bij café De Karre……Gezellig Gezellig!

 19. Tja, komt me bekend voor als je dat vergelijkt met de andere kant van ons gebied: Hollandscheveld; Elim; Hoogeveen. Veel Drentse dorpjes hebben het ook niet zo op elkaar. Maar het zal mij allemaal jeuken, geen vooroordelen, alle mensen zijn gelijk; l*l gewoon met iedereen.

 20. Ik wil iedereen, met name plantje, vragen de volgende links te lezen en dan nog eens te kijken hoe we met z’n allen kritiekloos genaaid zijn in de afgelopen 10 jaar. En is het er qua veiligheid de afgelopen 10 jaar beter op geworden, als ik Wilders en sommigen van jullie zo hoor is dit het tegenovergestelde.

  [http://sargasso.nl/archief/2008/02/15/volksopstand-tegen-de-privacyschendingen//

  http://weblogs3.nrc.nl/opklaringen/2009/08/15/privemail-doorsturen-fotos-van-vrienden-uploaden-andermans-sms-jes-lezen-waar-ligt-de-grens/#comments

 21. Dank je derk….maar ik laat de prijs staan voor de hoofdprijs. In de hoop dat ie dan 10x zo groot is. Da’s nog een grotere uitdaging in dit overwachte-no-nonsence-ietwat oververhitte-prijzenfestival.

 22. Helaas zijn de topics “Broer bekent moord…. en daaraan gerelateerden” vergrendeld. Daarom hier maar de uitspraak van vandaag:

  De 60-jarige Mhamed S. hoeft geen straf uit te zitten voor betrokkenheid bij de dood van zijn broer in oktober vorig jaar in Zwolle. De rechtbank in Zwolle acht doodslag bewezen, maar vindt dat S. handelde uit nood.

  S. beweerde altijd gehandeld te hebben uit zelfverdediging. Een ruzie over een erfenis tussen hem en zijn 56-jarige broer Mohammedi liep op 14 oktober gruwelijk uit de hand.

  34 steekwonden

  Twee dagen later werd Mohammedi in zijn woning dood gevonden met 34 steekwonden in zijn lichaam. In het onderzoek van de politie werden onder meer honderden reizigers op het station in Zwolle ondervraagd. Eind oktober werd S. in Engeland gevonden en vervolgens aan Nederland uitgeleverd.

 23. Vond de koelkast te saai derk. In deze patserige, uberglimmende h*erensloep wil ik ook niet rijden. Het karretje schijnt echter nog aardig wat op te brengen bij gelijk doorverkopen. De opbrengst kan dan gereserveerd worden voor een groot WeblogZwolle Mid-Winterfeest….waar de warmte gratis is. En de berg zout niet zal word gestort om iets met een hoopie zout te nemen, nog om in de wonden te strooien, nee dit zout is bedoeld om nog meer smaak aan het geheel te geven.

 24. Nou zo zout heb ik het nog nooit gegeten, iemand die een bmw laat staan. Maar ik heb gehoord bij 50 op een rij kun je een jacht winnen optie?

 25. Oeps, da’s geen verkeerde :'( Ook geen saaie uitvoering, sterker nog volgepakt met geestverruimend en losmakend vocht. Té impulsief geweest om deze zo maar te laten lopen. Maar goed, hun houden em om em de volgende keer weer in te zetten.

 26. Bron: nu.nl
  AMSTERDAM – Een zonaanbidder in het Overijsselse Hardenberg heeft een boete overgehouden aan het fraaie zomerweer.
  Agenten slingerden hem op de bon toen hij op een openbare plek naakt lag te zonnen.
  De man verklaarde woensdag graag overal bruin te willen worden en zich daarom in adamskostuum te laven aan de zonnestralen.
  Omdat hij wel erg zichtbaar bij de Twenteweg lag, kreeg hij een bekeuring voor naaktrecreatie op een plaats die daarvoor niet is bedoeld.

 27. Beeldend vastgelegd dat ie achter de wolken enorm zijn best blijft doen Diana. Denk echter dat “ie” vervangen moet worden door “ze”; de zon moet welhaast vrouwelijk zijn.

 28. Ik heb de man gekend, was niet mijn beste vriend, maar toch … dit gun je niemand.
  En er dan gewoon mee weg kunnen lopen, vanwege wat ik vind gewoon een kutsmoes !

 29. Deftig Suarezje! voorbereidend werk van Siem en Enoh, die beiden in de etalage staan. Nu nog ff uitzingen, volgens mij is die keeper wel 2 meter trouwens… De andere Europa Cup (voor ’t gemak) deelnemers hadden wisselend succes.

 30. Er waren hele mooie doelpunten bij zeg ik als Feyenoorder, maar als Suarez verkocht wordt zie ik het somber (vrolijk) in voor Ajax (al naar gelang in welke modus ik me bevind) 😉

 31. @Dick, Degi

  Heb het hier met Marcel al een tijdje terug over gehad. Aan de ene kant zou ik noodweer kunnen begrijpen, als het je zwart wordt voor je ogen zou je gewoon door kunnen gaan totdat diegene in elkaar zakt ofzo maar aan de andere kant zou je iemand uit noodweer niet de strot doorsnijden lijkt mij…..

  Moeilijk…..

 32. @ Joppuh, Twente zal Kufo ook niet laten gaan vrees ik. Maar ex-H*erenveenstar Alvez was ook in de picture. Die Suarez is echter wat edels. Heeft er ook aantoonbaar plezier in.

 33. Dat zeg ik toch als het je zwart voor de ogen wordt, ik zou me kunnen voorstellen dat ik zo zou reageren als ik ooit in zo’n situatie terecht zou komen. Maar aan de andere kant, bij familie zou dat nooit moeten kunnen gebeuren.

 34. Deze links gaat het om, of het nu aan mijn pc ligt, ik weet het niet, maar het gaat vaker mis hier:

  http://weblogs3.nrc.nl/opklaringen/2009/08/15/privemail-doorsturen-fotos-van-vrienden-uploaden-andermans-sms-jes-lezen-waar-ligt-de-grens/#comments

  http://sargasso.nl/archief/2008/02/15/volksopstand-tegen-de-privacyschendingen/

  Met knippen en plakken moet het lukken….
  Door ghehe, op 19 augustus 2009 om 21:57 +0

  Deze dingen eens doorgelezen…

  Wederom: het verzamelen van gegevens is niet zo’n probleem. En inderdaad, daarbij kun je terugvallen op het aloude “als je niets te verbergen hebt heb je ook geen probleem”. Wat er gebeurt met die gegevens, dát is belangrijker! Wie mag je gegevens hebben?

  Zo zag ik ergens het voorbeeld genoemd worden, dat je buurman (die toevallig bij een dergelijk ministerie werkt) kan zien dat je seks video’s huurt, veel naar de slijterij gaat en je kind regelmatig met botbreuken in het ziekenhuis is geweest. Dáár moeten we dus voor opletten. Dat dat soort gegevens niet op deze manier voor je buurman beschikbaar zijn. Echter, als de kinderberscherming van je dochter een verzoek krijgt, omdat het mishandeld zou worden zouden zij deze gegevens wél moeten kunnen inzien.

  Wederom: het verzamelen en opslaan van gegevens an sich is niet zo’n probleem. We moeten alleen zeer kritisch blijven naar hoe er mee omgegaan wordt.

 35. ASO
  Vanochtend in park De Weezenlanden (bij de kinderboerderij en speeltuin) trapte een bezoeker (vader v 2 kinderen) een peuk uit in het (speel-)zand en liet hem daar liggen, terwijl er nota bene een prullenbak naast stond. Ik heb hem hierop aangesproken (er zitten allemaal kinderen in dat zand te wroeten), maar het was meneers eer te na de peuk nog even op te ruimen…

 36. Hij zei nog wel: “het spijt me dat ik u geirriteerd heb”, maar daar gaat het niet om. Die peuken zijn schadelijk als kleine kinderen ze opeten. Ik zei dus dat hij hem alsnog kon opruimen, waarop hij zei: “dat kan ” en het vervolgens dus niet deed…

 37. In het ziekenhuis in Zwolle is in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 augustus een 8-jarig jongetje uit Vollenhove overleden ten gevolge van een noodlottig ongeval aan De Weijert in Vollenhove zaterdagavond.

  Op dit bedrijventerrein was men met meerdere mensen aan het werk aan een praalwagen voor het bloemencorso. Het terrein was speciaal hiervoor ter beschikking gesteld. Een aantal kinderen speelde verstoppertje, waarbij het slachtoffertje door onbekende oorzaak onder een stapel betonblokken terecht is gekomen. Hij is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle, waar hij later aan zijn verwondingen overleed.

 38. Tja Carola, ik herken het.
  Hoe vaak ik daar al niet een peuk in de prullenbak heb gemieterd omdat mijn zoontje van toen 1,5 hem graag in de mond zou willen stoppen… Niet zo’n lekkere lunch-hap…

 39. Strandpaviljoen Milligerplaya staat als een huis! Een vol strand heeft vanmiddag (voor het eerst?) kunnen genieten van een compleet en nieuw strandpaviljoen. Incl. Lounge-ruimte; terras en buitenbar. De superkouwe blikjes en flesjes gaan voor 1.25-1.50 over de toonbank. Alle succes mensen!

 40. In het Zwolle-stadion: as woensdag 18.30 uur, bekerwedstrijd
  FC Zwolle-D1 tegen SVI-D1. Goede gelegenheid om de zomeravond zinvol te besteden!

 41. Gezellig derk, doen we er samen één. Natascha komt misschien ook nog wel?

  Gelukkig Koko is terug. Net voor dikke Tinne oid. En zijn vrouw heeft hem weer eens geluk gebracht….vertel? Hoe is ’t met de huizenmarkt in A….nee laat maar dat wordt te persoonlijk.

 42. Zijn eerste clip hahaha die zomerhit van begin jaren ’80. Maar met dat hockeyhoofd is het mijn man ook niet, zijn teksten aan het adres van Gillende Geert zijn wel aardig. Mogen nog wel wat harder, zolang ie zich maar niet verlaagd tot hetzelfde scheldende niveau als de geblondeerde troeptoeter met dictatoriale trekjes.

 43. af en toe zijn we het eens dick, toen ik hoorde dat hij op staatskosten 12x naar de nederlandse antillen was geweest was ik hem meteen zat.

 44. Met de rest van mijn post ben je het ook eens joop?
  Voor de Antillen was hij natuurlijk verantwoordelijk als minister. Heeft ze al wat gevraagd over “Vieze Loes” die de stekker toen uit het Kabinet trok? Vieze Loes had net de lijsttrekkersrace van Alex verloren. Waar ze nu is?

  En hoe zit het met jouw voetbalverleden op dat andere draadje?

  Vond P’s eerste plaat een regelrechte “schaamplaat”. Als je toch potverdorie ook in beeld alle gelegenheid krijgt om jezelf neer te zetten. Kom je met zulke nietszeggende kul. Die inteviewster vind ik ook niet veel. Er is een programmareeks op 2 tegen 11-en “iets met ziel”. Heel erg interessant gesprekken met iets van 10 psychiaters/psychologen overal over. Die kerel stelt goeie vragen, die zouden ze volgend jaar Zomergasten moeten laten doen.

 45. zelf was ik een bijzonder matig voetballer, gelukkig hebben ze mij weten te overtuigen dat het voor iedereen beter was om me op 100% op mijn andere liefde (mannenkoor) te gaan concentreren.

 46. Knol, welke tegenstanders hebben ze gehad tot nu toe dan? Waar spelen ze van de week, Europees ook alweer tegen? Leuk hoor voor Feyenoord; nog maar 2 punten verspeeld. Vind het voor opa van Dijk helemaal tof trouwens.

  Ook een mooie uitlaatklep joop; mannenkoor.

 47. Ja dick inderdaad Koko is op tijd terug voor dikke tinne.Moest ook wel want Koko jr loopt a.s. vrijdag mee met de tinne optocht in de binnenstad. Prijs van kraslot was niet voldoende om mij op de huizenmarkt te storten en dat erbij Koko woont prima. Helaas heb ik de rommelmarkt van vorige week wel gemist maar de oltimerdag van 22 aug was weer super in .attem

 48. Fok was inderdaad gehacked. GeenStijl en SpitsNieuws waren ge-DDOS’t. Zie http://xrl.us/bfdton voor alle info in de reacties.
  Met de overige genoemde sites is niets gebeurd.

  Tegen hacken is veel te doen (serversoftware up-to-date houden, site secuur scripten, sterke wachtwoorden gebruiken, auditing), tegen DDOS is weinig tot niets te doen. Alleen op het moment zelf kan de netwerkboer ingrijpen, omdat elke DDOS-aanval anders is. Zie http://xrl.us/bfdtpo voor diverse soorten.

 49. Dick proef ik nu enige afgunst of lijkt dat maar zo?valt me toch van je tegen opa van dijk?de man heeft een topwedstrijd gekeept . maar ja kun je zien eigenlijk zijn we allemaal hetzelfde Dick maar toch leuk die reactie van je.;D;D

 50. En die ouwe van Dijk keepte een bere partij, net als de jeugdige Darley trouwens de 1e helft tegen NEC, we zijn van alle markten thuis tegenwoordig Dick, een uitgebalanceerd selectie heet dat. Overigens wilde voormalig TD Bosz op radio rijnmond de argeloze luisteraar doen geloven “dat hij niets fout heeft gedaan en dat zijn beleid nu vruchten af begint te werpen.”
  Mag ik even een teiltje?? D’r moet met terugwerkende kracht anti-peristaltisch een Chineesje uitgelaten worden!

 51. @ Admin, nog wel een tijdje ook; de stijllozen. Ach er is niet zo heel veel aan verloren gaan. Als er toch wat down moest 😛

  Mooi Koko, dat je er zoveel plezier in hebt in het mooie Attem. Kom je ook wel eens bij de voetbal? Schitterend in de bossen?

  Natascha: afgunst? Nooit, leuk dat Feyenoord weer wat punten pakt, maar je moet het denk ik wel relativeren. Kijken wat ze as weekend tegen Twente doen. Wel thuis ok. Ajax heeft kwaliteit genoeg. Maar als er zoals gister zulke opgelegde kansen worden gemist!! Begon al met een paar seconden….daarna Siem en zin opvolger…..nou die hadden wij nog gemaakt. Bij PSV werd gescoord door de gloeilampies uit een overduidelijke overtreding….duw….schieten. Soms zit het mee….soms zit het tegen.

 52. He Knol, goeiemorgen. Afgunst? Nee joh, nooit en zeker niet om een sport. Maar jij vindt wel dat ze al tegen aansprekende tegenstanders hebben gespeeld? En het gemis aan Europese wedstrijden zijn natuurlijk een feit. Dat moet niet vaker gebeuren vrees ik. Mooi voor De Guzman dat het zo lekker leek te gaan.

  Iedereen boven de pakweg 35 werd vroeger op het (ook amateur)voetbalveld al opa genoemd. Dus zo gek lijkt me dat niet Knol.
  Keepers kunnen lang keepen en hij doet het hartstikke goed: alle respect. Maar in voetbaltermen is hij wel een “opa”.

  Het worden nog iets meer dan 7 roerige dagen op de transfermarkt, ook voor Ajax vrees ik Dit was jouw maat toch Joppuh:'(

  PS: Wat is er precies mis met mijn andere reacties? Allemaal hetzelfde? Verklaar je nader…

 53. Maar hij krijgt het voordeel van de twijfel? Moest De Guzman ook niet weg? Kun je misschien nog wat leuks voor beuren. Hoorde gister al weer geruchten over een groepje die een speler wilde kopen voor Feyenoord… Denk dat ze met individuele groepjes wel moeten uitkijken.

 54. Die geruchten heb ik ook gehoord Dick. Een Japanse investeerder die die blonde van VVV in het nationale elftal van Japan wil hebben en daarom bij een grote club moet spelen. Ik zeg het is echt komkommertijd!

  Ah fijn vanavond maar weer naar het stadionplein:o

 55. in navolging van een succesvolle start van de lwl campagne op de pompdagen in heino zal heer lucht zijnn programma punten ook bekend gaan maken tijdens de salverdaloop in berkum. tijdens het sympathieke gesprek vanochtend in de c1000 te berkum wist lucht mij echter niet te vertellen of het voltallige bestuur bij de loop aanwezig zal zijn.

 56. Haha, gave pic! Hoop dat Feyenoord altijd bij de bovensten meedoet. Die cijfers tot nu toe zeggen me nog niet veel. Zouden ze de reservebank van Feyenoord nog leegkopen de komende dagen?

 57. Sally ‘O Briens gaat op korte termijn naar het Zwolse duo Charles Fontijn (De Doctter)en Ben Schuman (Stapp’s Inn). De naam blijft waarschijnlijk gehandhaafd.

 58. Schumanski weer back in business ?? Dacht dat ie lekker aan het golfen bleef en met mooi weer ’n beetje rondkarren in zijn cabrio!

  Wel leuk nieuws trouwens.

 59. Gertie was er toen niet negatief over. Het lijkt me geweldig voor de stad dat dat pand weer (ongetwijfeld) goed gebruikt gaat worden. Bij Stappie, op die unieke locatie, blijven de mensen echt wel komen. Al moet Joppuh er persoonlijk voor zorgen. Het voormalige Sally zal vast een ander publiek trekken.

 60. het is verdacht rustig rond de SP de laatste tijd, wat is er loos zijn er geen vragen meer te stellen en conflicten aan de tand te voelen?
  of hebben de heren siderius en hoogenterp de spreekwoordelijke bijl erbij neergegooid?

 61. Het is bijna zover….met een uurtje vertrekken we alvast richting schiphol om in een hotel te overnachten en morgen op ons gemak onze koffers af te geven bij de bali aldaar.We hebben al ingecheckt.9.30 gaan we vliegen.

  Natascha,jij hebt toch ook al bijna vakantie?

 62. Superrrr zeg heerlijk naar de zon! Deze ken je vast niet

  Songtekst: Peter Schaap – “Vliegen als een vogel”

  Op je dunne linnen vleugels steeg je langzaam naar de lucht
  Je had gekeken naar de vogels, en je dacht: “Ik zou het net zo kunnen
  doen”
  En je wilde leren vliegen, van de grond worden bevrijd
  En je vloog zoals je droomde, en haast niemand anders geloofde je doel

  refr.:
  Vliegen als een vogel, tussen de wolken, net als zij
  Vliegen op je eigen vleugels, tussen de wolken wilde jij

  En je wilde steeds weer vrij zijn, dus je vloog zo vaak je kon
  En je bleef er steeds maar langer, vloog steeds dichter naar de hemel en
  de zon
  Je ging steeds meer op in je dromen, want daarboven was je vrij
  Tot die keer dat je omlaag kwam, toen was er weer een ander die opnieuw
  begon

  refr.

  Maar, er is nu veel veranderd, er vliegen mensen af en aan
  En je buldert langs de startbaan, “fasten seatbells” licht er op boven je
  hoofd
  Je ziet de wolken door je ramen, je krijgt je lunch precies op tijd
  Wie het wil die kan nu vliegen, maar wat is er over van waar jij in hebt
  geloofd

  refr.(2x)…

 63. Ja ja,ik ken dat nummer wel hoor.

  Maar naar de zon? In Moskou is het ongeveer net zo als hier en als we in Mongolie aankomen dan is de gemiddelde temp. min/max 7/20 en in Beijin is het gemiddeld zo’n 26 graden.

 64. Yvonne, heel erg veel plezier maar dat gaat vast lukken!!

  Idd volgende week vrijdagnacht trappen wij m aan richting Italie! Ik moet nog deze week en volgende week ma en dinsdag werken;D:D

 65. Cluster One Open Fields CD
  Cluster One heeft deze maand de album CD Open Fields uitgegeven.
  De CD is zowel verkrijgbaar bij Plato Zwolle,
  als Fonos.nl (Het Nederlandse Muziekinstituut voor Beeld & Geluid).
  Open Fields is geproduceert en uitgegeven in Eigen Beheer.

  Neem gerust even een kijkje in de EIGEN BEHEER bak van Plato Zwolle!

 66. parkeren Assendorp
  Vanmiddag parkeerde ik mijn auto op een parkeervak in het straatje direct naast de Action (tussen de Assendorperstr. en de afzetting op het Assendorperplein – het het daar ook Enkstraat?)
  Vervolgens kwam er een dame in een rode Peugeot aan en zei dat ik daar niet met een parkeerbonnetje mocht parkeren. Het zou daar alleen voor bewoners zijn.
  Ik heb haar het voordeel vd twijfel gegeven en mijn auto weggezet, zodat zij de hare er kon parkeren.
  Maar ik kon nergens een bord vinden waarop stond dat het daar voor vergunninghouders zou zijn. Klopt dat wel of heeft zij mooi mijn plekje ingepikt?
  Weten jullie hoe het zit?

 67. Carola, geen idee, zou best kunnen dat het daar voor omwonenden is. Dacht altijd van wel idd. Al geef ik toe dat ik die smoes ook wel zou willen gebruiken wanneer ik de auto met boodschappen drie straten verderop moet parkeren omdat sommige mensen de auto persé pal voor de snackbar moeten parkeren, omdat ze frikandellen willen. Soms best irritant, al begrijp ik ook wel dat de snackbarbezoekers daar niet veel aan kunnen doen.;)

 68. Een man komt de boekenwinkel binnen,

  en vraagt aan de verkoopster :

  Waar staat het boek :

  “DE MAN IS BAAS IN HUIS” ?

  De verkoopster denkt even na en zegt :

  Op de tweede verdieping meneer….

  bij de “SPROOKJESBOEKEN”

 69. Ja, jij wel weer he. Wij zitten er mooi mee***Al is het ook heerlijk om dat te overdrijven.

  Uh, Macht en Overdrijven….staan ze er tussen?

  De zeven hoofdzonden:

  1. Superbia (hoogmoed – hovaardigheid – ijdelheid – trots)
  2. Avaritia (hebzucht – gierigheid)
  3. Luxuria (onkuisheid – lust – wellust)
  4. Invidia (nijd – gramschap – jaloezie – afgunst)
  5. Gula (onmatigheid – gulzigheid – vraatzucht)
  6. Ira (woede – toorn – wraak)
  7. Acedia (gemakzucht – traagheid – luiheid – vadsigheid)

 70. @Carola:

  1) Geen bord met ‘P vergunningshouders’
  2) Geen bord met ‘P zone vergunningshouders’
  3) Geen bord met ‘P invaliden’
  4) Geen bord met ‘P’ en onderbord met een kenteken

  Gewoon parkeren in dat vak.

 71. Dit Zwolse bedrijf nu bij Ekdom in Arbeidsvitaminen op 3fm. Flitsende site[/url]

  Hun top 10:
  1. Hometown Glory – Adele
  2. Trouble Man – Angie Stone
  3. Three days in a row – Anouk
  4. The Girl From Ipanema – Astrud Gilberto
  5. Get Da Funk Out Ma’ Face – Brothers Johnson
  6. Rise And Fall (Featuring Sting) -Craig David Feat. Sting
  7. Duffy – Syrup & Honey
  8. Thank You, Stars – Katie Melua
  9. Let Love Rule – Lenny Kravitz
  10. Beast – Nina Kinert

 72. Hatto Heim in het 3fm-journaal…velden zijn onbespeelbaar geworden door één of ander insect. Weet jij daar meer van Koko 😮 Anders moet top-voorzittert Willem H. hier maar even inkomen…

 73. Hoorde het idd Larry, 2 jongens hadden een zaak aangespannen. Zoals ik het begrijp moet de staat volgen op de rechterlijke uitspraak.

  Volgens de rechters is in de Argentijnse grondwet vastgelegd dat “iedere volwassene zelfstandig beslissingen kan nemen over zijn of haar levensstijl zonder dat de staat kan ingrijpen.” Privégedrag is alleen strafbaar “als het een concreet gevaar oplevert of de rechten of goederen van anderen schaadt”.

  . Waar de grens ligt is me ook niet duidelijk, omdat er nadrukkelijk over kleine hoeveelheden marihuana voor privégebruik wordt gesproken. Opzienbarend is het zeker!

  PS die kerel van het laatste tentfeest kwam ons vrijdag achterop naar de stad. Hij is ff meegefietst. Weet zijn naam nu nog niet :'(

 74. @Carola:

  1) Geen bord met ‘P vergunningshouders’
  2) Geen bord met ‘P zone vergunningshouders’
  3) Geen bord met ‘P invaliden’
  4) Geen bord met ‘P’ en onderbord met een kenteken

  Gewoon parkeren in dat vak.
  Door WFvN, op 26 augustus 2009 om 10:21

  Helemaal mee eens!
  Ik word altijd helemaal KRIEGEL als mensen doen alsof ze allerlei voorrechten hebben! Je hebt je netjes gedragen Carola, maar wel weer jammer dat mensen zo asociaal zijn om je zo bij de neus te nemen!

 75. # Pffff ik lig weer eens te slapen hoor!!

  ik mag aannemen dat die smiley niet slaat op het bericht van 11:43?
  zou erg ongepast wezen!!!

 76. @ Larry, als een 14 jarige alleen de wereld rond mag zeilen. Mag dit dan niet

  Een 17-jarige jongen is dinsdag op de A28 aangehouden. De jongen reed daar in het vierwielige ‘bromfietsautootje’ met een leeftijdsgenoot.

  😮

 77. Vorige bericht was aan Me trouwens. Larry, word nu wel erg nieuwsgierig naar was er in je ouders betrapt-link staat. De je hebt hem nu 2x gepost en hij is nog niet te openen geweest. :'(

 78. Belachelijk om een kind van 13 jaar zo n reis te laten maken.

  En niks geen zeukousen,dezelfde zeurkousen moeten wel bijdragen aan de kosten die ze evt moet maken mocht het door een ongeval mis gaan.

 79. Ik word altijd helemaal KRIEGEL als mensen doen alsof ze allerlei voorrechten hebben! Je hebt je netjes gedragen Carola, maar wel weer jammer dat mensen zo asociaal zijn om je zo bij de neus te nemen!

  Moet je eens kijken op hoeveel plekken je zelfgeplaatste bordjes ziet met ‘Hier geen rijwielen plaatsen’ of stickers, rond, wit, rode rand met zwarte fiets erop. Waarom? Tja, mensen zitten niet te wachten op fietsen voor hun raam op de stoep. Echter, uit het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (1990):

  2.11
  Het plaatsen van fietsen en bromfietsen
  Artikel 27
  Fietsen en bromfietsen worden geplaatst op het trottoir, op het voetpad of in de berm dan wel op andere door het bevoegde gezag aangewezen plaatsen.

  En laat die mensen achter die ramen nou doorgaans geen bevoegd gezag zijn….

  Het enige is dat de gemeente nog wat dingen kan regelen in de plaatselijke verordening:

  Artikel 2.4.11 Neerzetten van fietsen e.d.
  Het is verboden op of aan de weg een fiets of een bromfiets te plaatsen of te laten staan tegen een
  raam, een raamkozijn, een deur, de gevel van een gebouw dan wel in de ingang van een portiek,
  indien:
  a. dit in strijd is met de uitdrukkelijk verklaarde wil van de gebruiker van dat gebouw of dat portiek;
  b. daardoor die ingang versperd wordt

  Punt b lijkt me zo klaar als een klontje. Alleen blijkt nu dus dat mensen achter die ramen ineens w?l bevoegd gezag worden met hun bordjes door deze plaatselijke verordening. Hoewel…… Er zit volgens mij wel een verschil in het plaatsen tégen een gevel of plaatsen vóór een gevel (op de standaard dus).

  Iemand enig idee hoe dat zit?

 80. Eens Zwolse; waarom zou zij boven de wet mogen staan? Die muffe advocaat vergeleek het met kinderen die wat anders goed kunnen. Als turnen, voetballen, musiceren. Nog nooit zo’n kromme vergelijking gehoord. Stukje van Borst (gelinkt) is veel te makkelijk over de kinderbescherming, verantwoording ouders en “gunnen”.

  Als ze mag gaan zeilen word er natuurlijk een aardig precedent geschapen. Wanneer wel en wanneer niet? Leerplicht is van ondergeschikt belang?

  Geeft die wous een twitter

 81. En niks geen zeukousen,dezelfde zeurkousen moeten wel bijdragen aan de kosten die ze evt moet maken mocht het door een ongeval mis gaan.

  Op basis van bovenstaande moet dus ook iedereen maar binnen blijven en niet de straat op gaan en deelnemen aan het dagelijks verkeer?
  Of niet meer op vliegvakantie gaan?
  Of niet meer gaan sporten? Want daar komen ook veel blessures en ziekmeldingen door waar wij allen voor betalen.

 82. Denk je werkelijk dat het risico van
  – niet de straat op gaan
  – niet deelnemen aan het dagelijks verkeer?
  – niet meer op vliegvakantie gaan?
  – niet meer gaan sporten?

  Even groot is als een meisje van 13 alleen, 2 jaar lang, de grote oceanen opsturen?

 83. Maar jij hebt dus het volste vertrouwen in een kind van 13?

  Enorm lange tijd alleen op zee
  Stormen doorstaan
  Mankementen verhelpen
  Navigeren
  Vreemde talen spreken

  Daarbij komt dat het een beginnend pubertje is of wordt waarbij de hormonen door het lichaam gieren en allerlei veranderingen tot stand brengen, zowel lichamelijk als geestelijk. Met name dat laatste kan dan een enorme handicap zijn.

  Betuttelend? Nee, ik vind het beschermend als het niet wordt toegestaan. Ik ken het kind niet want wie weet dat ik dan wel anders zou praten maar ik kan het me zéér slecht voorstellen dat ik van mening zou veranderen.

 84. De risico’s van bijvoorbeeld: In slaap vallen, extreem zwaar weer, verkrachting, piraterij, gewond raken, ziek worden, per ongeluk een verkeerde handeling, paniekaanvallen, toeval (of je d’r in geloofd of niet) zijn bij de 4 genoemde punten bijna te verwaardelozen of spelen niet eens.

 85. Nee het gaat of een kind van 13 jaar de verantwoording kan en mag dragen voor zo n reis.
  Der zullen kinderen zijn die ook inspiraties hebben op elk gebied,maar zich ook moeten houden aan leerplicht ed.
  Ook zullen de meesten van hun niet over de arrogantie bezitten die dit 13 jarige kind al wel bezit, en over ouders beschikken die hun gezonde hersencellen laten werken.
  Enigste wat ik ze adviseer is heel snel uitschrijven in Nederland en met de eerste de beste vlucht naar Nw Zeeland afreizen.

 86. Dat meiske heeft al vanaf haar zesde een zeilboot en al vele jaren wekenlang moederziel alleen op zee doorgebracht. Ervaring genoeg dus.
  Ik kan alleen maar respect hebben voor iemand die een dergelijke onderneming op zo’n jonge leeftijd al aan durft.

 87. En dat moet ik als normaal zien?Als een kind moederziel alleen wekenlang op een zeilboot vertoeft?
  Kom op zeg welke ouder keurt dit goed.
  Heb nul komma nul respect voor dit soort waaghalzerij,destemeer respect voor ouders die dit soort onzin verbieden.

 88. Hier zit iets in:

  ”Hugo Borst denkt dat de Raad voor de Kinderbescherming zich met de zaak bemoeit uit eigenbelang. ,,Al decennia ligt Kinderbescherming onder vuur. Professor Hoefnagels toonde aan hoeveel ouders en kinderen de dupe zijn geworden van de Kinderbescherming. Savanna stierf. De Kinderbescherming had het laten gebeuren. Vandaar dat die nu even willen scoren in de publiciteit.⤝

  Ik persoonlijk zou mijn kind het ook niet laten doen maar ik heb van de week het meisje gezien op de tv ook de ouders. Ik bedoel t zijn geen tokkies die hun kinderen laten verslonsen etc. Die ouders staan faliekant achter haar. En volgens mij weten ze dondersgoed wat de bedoeling is.

 89. Zouden dat dezelfde slag ouders zijn die dit roeptoeteren?
  Leerkrachten MOETEN strenger
  Onze gemakzuchtige, afschuivende medelanders….waarom verantwoord opvoeding zelf proberen als je in die tijd ook geld kunt verdienen, je ego kunt strelen, macht/status/aanzien en roem kunt vergaren?
  Als je het zelfs zal jeuken en/of als je het niet meer aankunt….moet een ander waar ie veel is toch gewoon HARDER zijn! Begeleiders bij de hobby’s van de kinderen bijvoorbeeld, leraren, andere gezinnen, familie (opa & oma etc).

 90. Zouden dat dezelfde slag ouders zijn die dit roeptoeteren?
  Leerkrachten MOETEN strenger

  Weet je wat nou zo geinig is…. als je wel ‘streng’ bent, kan je de wind van voren krijgen van ouders: ‘Mijn kind hoeft dat strafwerk niet te maken’. Of ‘Mijn kind hoeft die boete voor die beschadiging aan dat boek niet te betalen’.
  Ik weet welk slag ouders dat roeptoeteren maar ik denk dat de term roeptoeteren zeer op z’n plek is.

 91. @ WFvN; Walgelijk! Vervelende, bemoeizuchtige ouders die hun kind onder een stolp plaatsen en niet de hand in eigen boezem steken. Valt vast ook niet tegen te praten……sterkte, als je straks weer aan de bak mag!

 92. Hm, ik zie dat het woordje ‘niet’ ontbreekt in m’n vorige post in de laatste zin.

  Verder: ik ben al lang en breed weer aan de bak (behalve vandaag, dat is m’n vrije dag)

 93. Begreep van die vage advocaat gisteren bij Knevel en van de Brink dat er stukken van 2 a 3 weken in de reis zitten waar dit kind op zichzelf is aangewezen en dat ze in geval van nood een beroep op radio contact en internet kan doen.

  Niemand kan mij overtuigen dat een kind van 13 jaar fysiek,mentaal,profesioneel kan handelen in geval van nood.

 94. Hmm niemand weet dus zeker hoe de parkeersituatie daar naast de Action in elkaar zit?
  Wel jammer dat ik die dame niet even gevraagd heb waar ik dan had kunnen zien dat het daar alleen voor bewoners zou zijn!
  Ik kan me best voorstellen dat de bewoners v Assendorp balen dat ze vaak niet voor de deur kunnen parkeren. Maar als je voor de voordelen vh wonen in Assendorp kiest, moet je nadelen ook voor lief nemen (vind ik).

 95. Wat die 13-jarige met die zeilboot betreft:
  Pubers horen (irreele) dromen en idealen te hebben…
  En ouders horen hun kind te beschermen!

 96. Wat die 13-jarige met die zeilboot betreft:
  Pubers horen (irreele) dromen en idealen te hebben…
  En ouders horen hun kind te beschermen!
  Door carola, op 26 augustus 2009 om 20:12

  Check that!

 97. Ik kan me best voorstellen dat de bewoners v Assendorp balen dat ze vaak niet voor de deur kunnen parkeren.

  Ik vind het alleen dan altijd zo sneu dat ze doen alsof het “verboden” is voor jou!

 98. Hoorde het gister ook, zijn hand had bewogen en nog iets. Bladen als Bild, TeleTroepToeTerT, Weekend, Party, Story, Linda etc etc lijntjes als Stijllozen en programma’s als Sjoownieuws (waar 2 jaloerse dames het n*ukertje van Beckhamm eruit werkten) & Boulevard moeten ook blijven draaien.

 99. @ Larry, hier heeft nog iemand iets, niet onbelangrijks, aan te merken op de column van Huug Borst die je gister aanhaalde. Met video Borstuitvergroting[/url], vond het zelf wel aansprekend.

 100. Wat die 13-jarige met die zeilboot betreft:
  Pubers horen (irreele) dromen en idealen te hebben…
  En ouders horen hun kind te beschermen!

  Door carola, op 26 augustus 2009 om 20:12

  Helemaal mee eens!
  Hoorde

  Zouden dat dezelfde slag ouders zijn die dit roeptoeteren?
  Leerkrachten MOETEN strenger
  Onze gemakzuchtige, afschuivende medelanders….waarom verantwoord opvoeding zelf proberen als je in die tijd ook geld kunt verdienen, je ego kunt strelen, macht/status/aanzien en roem kunt vergaren?
  Als je het zelfs zal jeuken en/of als je het niet meer aankunt….moet een ander waar ie veel is toch gewoon HARDER zijn! Begeleiders bij de hobby’s van de kinderen bijvoorbeeld, leraren, andere gezinnen, familie (opa & oma etc).

  Door dick, op 26 augustus 2009 om 14:44

  Hier ben ik het dan weer niet mee eens.
  Er zullen gerust ouders zijn die zo denken, maar het zegt genoeg
  dat maar liefst 80% van de ouders vinden dat leerkrachten best
  wat strenger mogen zijn. Zullen die allemaal denken; ‘laat een ander
  het maar opknappen’?
  Er is tegenwoordig toch totaal geen respect meer voor leerkrachten,
  om maar te zwijgen over andere dienstverleners.
  Ik heb zelf jaren mijn zoon, met adhd/odd, alleen moeten opvoeden,
  dat is al lastiger dan wanneer er twee ouders zijn, in je eentje moet je
  toch wat harder overtuigen, dat was mijn ervaring. Dan was het prettiger
  geweest als oma met mij op lijn was gaan staan, in plaats daarvan kreeg ik
  vaak te horen, in bijzijn van mijn zoon, ‘ah laat toch gaan’, of, ‘let niet
  zo veel op hem’, of, ‘hij heeft al zoveel meegemaakt’, je begrijpt,
  het was voor mij vaak vechten tegen een bierkaai.
  Nu had ik een beetje het geluk dat zijn leerkrachten redelijk streng doch
  rechtvaardig waren, met mijn toestemming (zolang het niet naar het
  agressieve was), en waar mijn zoon wel respect voor had.
  Nogmaals, er zullen gerust ouders zijn die zo denken, maar laat dan
  alsjeblieft de leerkrachten nog een beetje laten zien hoe het wél hoort,
  zodat de kans steeds kleiner wordt dat het kind helemaal ontspoort.

 101. Kent iemand Miranda die hier ook wel eens heeft gepost? Ken haar alleen van bijgevoegde link, die ze hier een bij een post achterliet. Een andere jongen ook (betrouwbaar), die heeft een hele tijd geleden een afspraak met haar misgelopen. En heeft daarna niets meer van haar vernomen. Hij maakt zich nu zorgen en is vanmorgen bij de politie geweest. Als iemand meer weet, graag op bijgevoegde link reageren.

 102. Je kunt niet zeggen dat het niet opvrolijkt Klepzeikert. Ze zijn ook kleurrijk. Toch kun je idd overdrijven. Ook de tekeningen van Bert vrolijken op trouwens, eens wat anders als die grijze letterbrij.

 103. Krijg al met al rare indruk van de ouders van die Laura.
  Wat ik hoorde op het journaal hebben zo ook al commotie in Engeland gehad wel opgehaald door vader niet opgehaald door vader.

  Krijg hier een hele vieze smaak van in mijn mond.

 104. De rechter heeft een terechte uitspraak gedaan.

  Mag toch hopen dat deze media gekte zich nu eens gaat richten op de vele wachtlijsten van kinderen die werkelijk in de problemen zitten,die geen ouders hebben die zich een huis advocaat kunnen perrimiteren en aan de grillen van een 13 jarig pubertje.

  Naar school met dit arrogante over paard getild kind desnoods met een schop onder haar kont,ouders op hun verantwoording wijzen.
  Deze kostbare tijd en zorg is bestemd voor de kinderen die het echt nodig hebben.

 105. De media-parasieten komen wel terug over 2 maand. Er schijnt iemand regelmatig bij hun thuis te komen die haar toestand om toch te gaan inschat. Ahv die rapportage wordt de zaak opnieuw bekeken begreep ik.

 106. Wat ik begreep heeft dit kind onlangs nog voor een paar dagen in een opvanghuis in Engeland heeft gezeten omdat de vader weigerde haar op te halen.

  Dit neigd naar het kosten wat het kost eigen zin doordrijven en maling hebben aan wetgeving.

 107. Naar school met dit arrogante over paard getild kind desnoods met een schop onder haar kont,ouders op hun verantwoording wijzen.
  Deze kostbare tijd en zorg is bestemd voor de kinderen die het echt nodig hebben.

  Ben ik wel met je eens…maar…zij heeft niet gevraagd om deze duurbetaalde bemoeienis, zij wilde wat en kon dit uitvoeren. Volgens mij heeft de rechter in de eerste plaats al geen sodemieter met die keuze te maken. In zo’n geval lijkt het mij goed haar haar eigen keuze te maken, dat is de manier waarop zij wil leren, geef haar die ruimte. Daar had geen rechter of weet ik veel voor een instantie bij hoeven komen liljkt me.

 108. Ik ben meer van mening dat er een groot commercieel aandeel meespeeld.
  Onder de noemer van passie en meer kul verhalen weet vader dat ,mocht de reis doorgaan sponsoren dit een aantrekkelijk item zullen vinden.
  Vader lachende 3e en de eurootjes en dollars stromen binnen.

  Dat dochterlief bloot gesteld wordt aan vele gevaren die de natuur nou eenmaal bied ,neemt vader waarschijnlijk voor lief.

 109. @ghehe.

  De leerplicht is niet voor niets ingesteld lijkt mij.

  Als ouders hun kinderen zonder toestemming buiten de reguliere vakanties van school houden,zijn getrakteerd worden op een boete.

  Het hek is van de dam als deze wetgeving niet gehanteerd wordt en massa jongeren van 13 of jonger met hun passie aan komen zetten om van school te kunnen blijven.

 110. In dat geval Zwolse, hoe kan het dat ouders onder die leerplicht uit komen en hun kinderen thuis ”lesgeven” met als argument er is geen enkele school die stof bied op de manier zoals wij dat graag zien?

 111. Naar mijn mening worden deze bijzondere gevallen van thuis lesgeven,scherp gecontroleerd door de school inspecties,die houden nauwlettend in de gaten of de evt kinderen de reguliere standaardnormen halen en beheersen.

 112. Zou dat op die zeilboot niet kunnen? ( ik snap ook wel dat dat een beetje moeilijk gaat om als onderwijsinspectie de hele wereld over te varen omdat Laura dat graag wilt:D)

 113. Zwolse, de leerplicht zal niet voor niets in het leven geroepen zijn. Een reden daarvoor is dat ieder kind nadrukkelijk de kans krijgt om te leren, ook als de ouders dat liever niet willen. Dit kind wil blijkbaar iets anders heel graag leren, een praktijkervaring. Laat haar, ik denk dat ze verdomd snel terug is. Dan heeft ze dat tenminste zelf geleerd. Als we dan zonodig andere mensen willen verplichten om een zelfverkozen basispaket aan vaardigheden te leren, laat men dan zorgen dat ze die mogelijkheden daar krijgt.
  Er wordt wel eens geroepen: als je het niet eens bent met de regels, ga dan naar het buitenland……blijkt aardig onmogelijk te zijn. Blijkbaar is onze bemoeizucht wel erg groot

 114. Dat ben ik dus niet helemaal met je eens Ghehe.

  In Engeland is het aan de kaak gesteld,gisteren heeft de New Zeelandse jeugdzorg ook gereageerd .mochte ze willen uitwijken naar New Zeeland ook daar geen medewerking zullen krijgen.

  Of hun laatste optie Duitsland zal worden lijkt mij ook niet waarschijnlijk.

  Ieder heeft zich aan de leerplicht te houden ,met of zonder extreme passie.

  Maar zoals ik eerder aangaf ,zijn er volgens mij meer commerciele belangen die een cruciale rol spelen.
  En of dat gehonoreerd moet worden is dan de vraag of
  een passie een vrijbrief zal zijn om boven de wet te staan.

 115. In Engeland is het aan de kaak gesteld,gisteren heeft de New Zeelandse jeugdzorg ook gereageerd .mochte ze willen uitwijken naar New Zeeland ook daar geen medewerking zullen krijgen.

  Dat bedoel ik dus ook met ‘volgens mij is ze verdomd snel terug’. een stukje praktijkervaring die ze dan zelf opdoet.

  Dat ben ik dus niet helemaal met je eens Ghehe.

  Haha, ja dat vermoeden had ik al. Ik ben het ook lang niet 100% met mij eens, maar probeer in deze discussie wat andere argumenten op te werpen om het ook de andere kant te benaderen. Wat ik zeg is in dit verhaal meer idealisme dan praktisch uitvoerbaar;)

  Daarmee doel ik voornamelijk op mijn reactie op je volgende uitspraak:

  Ieder heeft zich aan de leerplicht te houden ,met of zonder extreme passie

  Is een plicht iets wat aangeboren is, of is een plicht een verwachting van andere mensen waarop je geen invloed hebt en waaraan niet te tornen valt?
  Volgens mij is het het tweede en kun je het woord plicht vervangen met het woord ‘dwangbevel’. Ik heb daar persoonlijk iets op tegen, vind het niet gezond. Anderzijds vind ik het ook lastig omdat het, zoals de samenleving er nu uitziet, nog niet mogelijk is om te werken zonder vaststaande afspraken. Ik hoop dat wij mensen nog een keer op het niveau komen dat dat wel moeglijk is.

  En of dat gehonoreerd moet worden is dan de vraag of
  een passie een vrijbrief zal zijn om boven de wet te staan.

  Een andere vraag kan zijn of een passie voor het toepassen van de wet, een vrijbrief is voor het niet willen overwegen van morele waarden.

  Maar zoals ik eerder aangaf ,zijn er volgens mij meer commerciele belangen die een cruciale rol spelen.

  Had ik dan nog niet gelezen….weet daar ook niet van. Klinkt mij ook niet al te florisant in de oren idd.

 116. 😀 De KNVB heeft dan wel de transfer termijn verlend, maar hoe staat het met de versterkingen van onze FC.

  Of wordt er gewacht op het resultaat van vanvond?

 117. Deze uitspraak over Laura stemt alle partijen tevreden. 😮
  Ik ben heel benieuwd wat straks de uitspraak wordt.
  Hij is dan in ieder geval weloverwogen.

  Waar ik ook benieuwd naar ben, is de mening van verschillende lezers
  hier over de stelling dat leerkrachten strenger zouden moeten worden.
  Tot nu toe ken ik alleen de mening van Dick en WFvN, die ik overigens
  niet helemaal begrijp.

 118. bij allebei nog nulnul. Als Zwolle verliest staan ze écht laatste want Haarlem staat 4-0 voor.

  Nog ff over dat parkeren bij de Action: Carola je bent gewoon in de maling genomen. Vind het wel een goeie grap eigenlijk: er zijn ergere dingne om mee genept te worden. In Assendorp mag iedereen overal (meestal betaald) parkeren. Welkom!
  Het heet daar trouwens inderdad de Enkstraat.

 119. Plantje, een algemeen log is voor iedereen bedoeld. Voor de muziek maar ook voor de voetbal. Misschien is een apart log over de muziek ook wel handig.:D

 120. Keess, de bijzondere verschijning Simone Chap?l zou ZOO voorlopig “trekken”. Heb me laatst ook al afgevraagd of er al schot in zat. Maar ze heeft met de club en haar charmante foto wel het clubblad van Jan van O. gehaald vandaag. Dus er lijkt een begin te zijn. Zwolle moet natuurlijk als provinciehoofdstad een GOEIE lokale omroep hebben….Misschien heeft Herman Wiersema nog wat tips; dat is er één die er toen al veel kijk op had….suc6!

 121. Die opmerking had ik eigenlijk ook wel een beetje verwacht Assendorper. Is ook niet erg hoor. Maar de verhouding ligt natuurlijk wel iets anders. Vandaar, dat ik ook aangaf, dat het misschien ook voor de voetbalfans handiger is.
  Daarnaast kan ik me indenken dat sommige voetbalfans de tussenstanden juist niet willen weten. Omdat ze nog naar de wedstrijd die ze aan het opnemen zijn willen kijken of zo. Dan weten ze ook dat ze dan niet daar moeten zijn 😀

  Maar vergelijk maar eens hoeveel er in het algemene log over één onderwerp (muziek, Laura de zeilster, enz) wordt doorgegaan met hoe lang discussies over voetbal lopen.

 122. :'( Ensemble nous faisons de la ville!!

  Samen maken we de stad!!

  Vrouw drie jaar dood op toilet
  Uitgegeven:29 augustus 2009 07:52
  Laatst gewijzigd:29 augustus 2009 07:52
  PARIJS – Een Franse vrouw die stierf op haar toilet, is pas drie jaar later ontdekt. Niemand had de Française vermist.

  © ANP
  Een deurwaarder trof het lijk aan toen hij de woning van de vrouw in het Oost-Franse Maçon was binnengedrongen.
  De vrouw had een huurachterstand opgebouwd, nadat de huur na haar dood nog een tijdlang automatisch was overgeboekt.

  Volgens een eerste onderzoek stierf ze een natuurlijke dood, meldden Franse media. Vermoedelijk ging ze in de winter dood waardoor de stank van de ontbinding beperkt bleef, stelde een rechercheur.
  De werkloze vrouw was in 1951 geboren. Ze had al acht jaar geen contact meer met haar kinderen gehad.

 123. @Dick,
  Ik bedoel hiermee eigenlijk de mening van WFvN, juist omdat hij leerkracht is. Het kan natuurlijk zijn dat zijn gemiddelde leerling wel meevalt 🙂

 124. @Diana:
  M’n gemiddelde leerling valt absoluut mee. We hebben in Wezep echt enorm leuke leerlingen (vind ik). Maar goed, kinderen moeten leren, kinderen doen daarbij ook wel eens wat verkeerd. Hoort erbij. En bijsturen hoort daar ook bij. Als dat niet gebeurt, leren ze niet dat bepaald gedrag ongewenst is.
  Tot zover allemaal helder voor iedereen denk ik.

  Mogelijk wordt er soms niet streng genoeg opgetreden. Dat kan want mensen verschillen en meningen verschillen. Zo te lezen zijn er dus mensen die van mening zijn dat de gemiddelde docent wel wat strenger mag zijn/eerder mag optreden.

  Ik verbaas me daar dus over omdat er ook ouders zijn die een totáál andere mening zijn toebedeeld. Ik (en mijn collega’s) hebben werkelijk al vaker een briefje van thuis meegehad dat hun kind het strafwerk niet hoefden te maken omdat….. nouja, geef maar een reden. En dan is het niet een zielig verhaal dat opa/oma net overleden is en dat het kind daarom uit z’n doen was.
  Ik ben bijvoorbeeld zuinig op ‘mijn’ materiaal. Stoelen horen vlak op de grond te staan. Zo niet (wippen) dan breken doppen onder de poten weg en raakt dus stoel maar ook vloer beschadigd. Zitten ze achterover op hun stoel, dan krijgen ze een paar waarschuwingen maar daarna is het heel eenvoudig: 1 blaadje volschrijven: ‘ik mag niet wippen op mijn stoel’ en dat aan beide kantjes, elke regel een zin. Ze zitten dus niet uren hun vingers blauw te schrijven maar wel zijn ze er een tien tot vijftien minuten ‘zoet’ mee. En ouders vinden dat dus overbodig. Krijg je soms doodleuk een briefje dat ze het onzin vinden en dat hun kind die regels niet hoeft te schrijven.

  Boeken? Boeken moeten 5 jaar mee gaan. Aan het begin van het jaar krijgen leerlingen hun boeken. Ze kunnen controleren op beschadigingen en die binnen 2 weken melden zodat er een aantekening gemaakt kan worden zodat ze niet voor bestaande schade een boete hoeven te betalen aan het einde van het jaar.
  Ik beheer m’n eigen boeken. Ik deel ze uit en neem ze aan het einde van het jaar ook weer in en controleer ze ook. Elk gehuurd boek wordt dus door mij gecontroleerd. Nu slijten boeken natuurlijk door gebruik. Maar wat funest is, is het als het boek los komt uit de kaft. Dan gaat het heel snel van kwaad tot erger. Dus controleer ik daar ook op. Ik pak het boek bij de kaften beet en laat de blaadjes ertussen omlaag bungelen. Komen de blaadjes los uit de rug, dan is dat dus een beschadiging. Leerlingen kunnen daar dus een boete voor krijgen. Maar ik geef ze dan de gelegenheid om de boeken te repareren: gewoon wat houtlijm in de rug laten lopen, eventueel met een lange satéprikker wat uitsmeren, dan de blaadjes stevig in de rug drukken. Vervolgens het boek vlak neerleggen onder een andere stapel boeken. Nachtje laten drogen en klaar. Geen onmogelijke vraag dacht ik. Toch krijg ik rustig een briefje dat ouders het onzin vinden. Kind is goed met het boek omgesprongen en hoeft boete niet te betalen en ook boek niet te repareren.

  Hoezo moeten we strenger worden?

 125. Overigens: respect voor het alleen opvoeden van een kind met ADHD. Zeker als vrouw. Nee, ik zeg niet dat vrouwen niet of minder goed kunnen opvoeden maar ik heb de indruk dat mannen het gemiddeld gemakkelijker hebben omdat ze een zwaardere stem hebben en daarmee minder hoeven te doen om het kind duidelijk te maken als bepaald gedrag ongewenst is.

  Zeker als je zo’n ‘stuiterkonijntje’ hebt rondhuppelen zal je het als ouder niet gemakkelijk hebben. Ik heb ook leerlingen met ADHD. Er zitten echt heel drukke knulletjes en dametjes bij. Ik weet dus wel wat het is om ze een paar uur per week in de klas te hebben. Dat is nog maar een paar uur per week. Jij zit met nog heel wat meer uren.

 126. Hoop morgen wat te lezen over het Oranjebal in Berkum. Vorig jaar met zijn vieren geweest, daarom dit jaar niet. Hun zouden misschien nog gaan maar verwacht het niet. De muziek is in elk geval gevarieerder las ik.

 127. SSSSSSSSSSttttttt probeer vol te houden (ook naar mezelf toe) dat ik niet altijd haantje de voorste hoef te zijn. Is ook zo, maar ver^#$@* zo’n eerste post…..zou wel goed in het plaatje “de leukste dingen in het leven zijn gratis” passen :'( Maar azen, is weer zo zonde van de tijd…..voel toch meer voor de laatste overweging. Jij?

 128. ben samen met Bertus naar de kinderspelen geweest vanochtend in Berkum was zeer gezellig, was goed georganiseerd door de wijkvereniging dat moet wel gezegd worden hulde.de kinderen hebben zich kostelijk vermaakt.

 129. Haha zag die foto ook op het andere draadje. Mooie gelegenheid om de webmaster daar even alle complimenten te geven; het ziet er de laatste tijd donders goed uit. Wel jammer van die moppen van Willem zelf :'(

 130. wel jammer deat de moppen van heer lucht over het algemeen discriminerend en sexueel van inslag zijn.
  dit kan wat mij betreft anders, alhoewel ik vraagtekens zet bij dit onderdeel op een politiek forum

 131. @WFvN
  Ik zou aan één boek ook niet genoeg hebben om al mijn ervaringen te delen 😉

  Maar al die voorbeelden die je aanhaalt, zegt de school dan niet,
  ‘dat zijn de regels en die moeten worden nageleefd’, of wordt er na zo’n briefje maar de schouders opgehaald en de schade geïncasseerd?
  Ik zou toch wel op m’n strepen gaan staan en de ouders zich ook aan die regels houden. Ik bedoel, als school en leerkracht heb je natuurlijk rechten en plichten, maar als leerling/ouder(s) toch ook?
  Hoe wordt daar dan mee omgegaan?

 132. Gelukkig heb je niet vergeten eerst een kinderachtig -’tje te zetten voor je poste. Werk ze samen, weet 1000% zeker dat dat met “de directeur” wel goed zit. Hopelijk lees ik morgen je verslag van het bal. Je weet dat je het balboekje van Syl & Veronica niet mag weigeren 😮

 133. Trouwens ze gaat écht niet. Verdorie haar kerel misschien ook als ze gewonnen hebben…..moeten we (ik) ons dan toch nog melden aan de bar bij Eric en zijn broers 😮

 134. Maar azen, is weer zo zonde van de tijd…..voel toch meer voor de laatste overweging. Jij?

  Ik vind het allemaal best. Ik vind het wel machtig mooi dat je ook John van Boven hebt weten te prikkelen (tenminste, die indruk kreeg ik) toen hij een keer first post had 😀

 135. @Diana:

  Verschillend. Ligt helemaal aan de prioriteiten die gesteld worden. In het geval van het boek: de leiding begreep me wel maar vonden het niet de moeite waard om er verder een conflict van te maken. Tja…. in dat geval dan weet ik ook hoe ik de volgende keer boeken moet controleren. Als het niet zo’n probleem is, dan kunnen eerder afgeschreven boeken ook zo bijbesteld worden toch?

  Wat betreft dat wippen (was overigens onder een andere baas). Knul kwam de volgende les zonder strafwerk. Goed, dan krijg je voor de volgende keer de dubbele hoeveelheid. En dat is een paar keer gebeurd. Maar moe vond het telkens niet nodig dat zoonlief moest schrijven. Toen heb ik (omdat op een gegeven moment na tig keer verdubbelen niet op duizenden kantjes schrijven uit te komen 😛 want met verdubbelen gaat het héél rap met het aantal) de knul op een gegeven moment de les geweigerd tot hij het werk zou inleveren. Geen boodschap aan mijn regels? Dan heb je vast ook geen boodschap aan m’n lessen. Moeder is op school gekomen en heeft gepraat als een brugman. ‘Maar kunnen we er niet over praten?’
  Nou nee….. dat kan dus niet.
  Maar goed, diezelfde moeder is ook een keer op hoge poten bij een collega op ouderspreekavond gekomen. Ze vond dat hij de lessen wiskunde niet goed deed. ‘Ik ben mevrouw die-en-die, moeder van [knul]. Ik heb [insert] cursus gevolgd en vind dat u het niet goed doet’. ‘Dat is fraai mevrouw, die zelfde cursus voor volwassenen geef ik’.

  Goed, dat is dus een stuk ‘air’ van mensen waar je mee te maken krijgt. (misschien wordt het begrijpelijk waarom docenten zo stronteigenwijs zijn 😉 ) Maar dat gebeurt dus veel vaker: kinderen die niet het probleem zijn maar de ouders.

 136. hm, dat zwikkie hoefde dus niet voorzien te worden van de quote-tags….. ik wilde

  Hoe wordt daar dan mee omgegaan?

  erboven plaatsen maar dat is dus even niet helemaal gegaan zoals ik het had bedacht.

 137. Zakie in ’t Paddendorp! Tjonge, die kneuzige piratenmaffen weer….stoer jongens: met z’n allen tegen de pliesie. Eigenlijk wel jammer dat de lange lat en de honden voldoende waren. Schorem!!!

 138. @ Brug, nieuwe zondag, nieuwe kansen. We waren hier gebleven:

  Heb dus nog een vraag aan jou te goed over personen…..mag je kiezen Geert, Hero, Dionneke of Fleur (democratischer kan ik het niet maken) en 1 over de partij. Daar ga ik een nachtje over slapen. Krijg je morgen beide vragen op Log 50 ……of 51. Ok?

  Jij mocht kiezen….Hoef nog geen minuut over die vraag te slapen eigenlijk. PVV: vind jij niet dat alle mensen gelijk zijn?

 139. @Zuidski oner volgens mij mag je het niet weten…. de reactie heeft er gestaan, maar schijnt top siekrut te zijn want is weer verwijderd…..

  =========

  Correct, uw bericht is pardoes verwijderd. Mijn schuld !!
  Graag uw reactie nogmaals.

 140. Volgens mij lees je niet goed. Er flipte wat op z’n pc. Goed, misschien had hij beter kunnen schrijven er flipte iemand achter z’n pc ;D

  [ken het wel hoor dick, soms gaan de vingers vlotter dan de bovenkamer]

 141. zitten hier ook mensen uit berkum op?? Koko moest gisteren in berkum zijn voor zijn jaarlijkse verplichting daar maar ik was diep teleurgesteld in de straatversiering daar. Optocht zag er goed uit met name die dames in die oltimer;) ook in de weijdebelt was het goed toeven:D

 142. @Zuidski oner,
  Kort daarvoor had een groep jongens een 14-jarig meisje geslagen. Zij zijn kort daarna in de buurt van de Plus gesignaleerd, naar verluidt met messen.
  Boel leek aardig te escaleren maar is voor nu even rustig.

  @admin,
  OK, dank voor het berichtje (weet ik in ieder geval dat mijn pc en ik niet flipten 🙂 )
  De vraag natuurlijk – was het een verwijdering per abuis, of was er iets bij mijn post dat niet ok was? (ik ben mij van geen kwaad bewust – dus als het zo is lees ik dat graag).

  ============

  Het was niet meer dan een foute verwijdering van mijn kant.
  Een klik, en weg was het. Had het direct in de gaten. Niet meer terug te draaien dan.
  Er was geen andere reden.

 143. oranjefeest in berkum was zoals ieder jaar weer een aangenaam verpozen. het feest voor jong en oud was toit in de puntjes verzorgd de met stijl en rijk versierde ambiance zorgde voor een gemoedelijke sfeer. dit huiskamergevoel werd mede mogelijk gemaakt door de talloze vrijwilligers die de hele avond lachend en met tomeloze energie de glazen volhielden. samen met maten van weleer de dancevloer onveilig gemaakt en na al die heerlijke mousserende proseccootjes hield verdieping het voor gezien.
  chapeau voor alle vrijwilligers

Reacties zijn gesloten.