Het weer: Herfststorm Ciarán veroorzaakt rukwinden

Meppelerstraatweg
Foto: Peter Denekamp

Donderdagochtend stuurt herfststorm Ciarán een regenfront over Zwolle. Het waait flink. Tot in de avond moet rekening worden gehouden met windstoten rond 70 kilometer per uur. Niet alleen bladeren vliegen van de bomen, ook hele takken kunnen afbreken. De rukwinden gaan met losstaande voorwerpen aan de haal.

De kern van Ciarán trekt donderdag over het zuiden van Engeland richting de Noordzee. Aan de Hollandse kust komt windkracht 8 of misschien stormkracht 9 uit het zuiden te staan. Zware windstoten van circa 100 kilometer per uur zijn daar mogelijk. In Zwolle zwelt de zuidenwind al vroeg in de morgen aan naar kracht 5 tot 6, een krachtige wind. De temperatuur loopt op naar ongeveer 14 graden.

Terwijl in de kuststrook aanhoudende regenval wordt verwacht, blijft het in de regio Zwolle na de ochtend waarschijnlijk geruime tijd droog. De wind blaast de wolken uiteen, zodat de zon wel zal doorbreken.

In de avond gaan de scherpe kantjes van de wind af, maar rustig wordt het allerminst. Er blijft in de nacht naar vrijdag een stevige zuid– tot zuidwestelijke wind staan.

Vrijdag tolt Ciarán nog rond boven de Noordzee. Bewolking levert dat zeker op, maar met de neerslag zou het wel eens erg kunnen meevallen in Zwolle. De temperatuur overdag keldert richting 10 graden. Pas in de avond zwakt de wind duidelijk af.

In het weekend dient zich de volgende oceaandepressie aan. Beide dagen zijn er perioden met regen en de wind doet flink mee.

Foto 1
Meppelerstraatweg - Foto: Peter Denekamp
Meppelerstraatweg
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)